У Володимирі продезінфікували близько 40 одиниць громадського транспорту, вокзали, ринки

16 Березня 2020, 18:35
1425

Міський голова Петро Саганюк 16 березня скликав позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання коронавірусу.

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Володимира-Волинського обговорили хід виконання заходів щодо запобігання на території міста гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, – йдеться на офіційному сайті міста.

Першочергово заслухали завідувача Володимир-Волинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Валерія Онищука, котрий надав рекомендації щодо посилення заходів у боротьбі з коронавірусом, серед них: закриття промислових ринків, торгівельних закладів, проведення дезінфекції приміщень продовольчих магазинів, моніторинг їх робочого часу, обмеження контактної відстані у магазинах між особами на 2 квадратних метри, дезінфекція транспортних засобів та посадка пасажирів згідно до числа місць.

Говорили й про приведення у підвищену готовність закладів охорони здоров’я.

Генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок поінформувала, що активно проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил для упередження коронавірусної інфекції, зокрема і через мережу Інтернет.  

Виконувач обов’язків керівника комунального підприємства «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» Олександр Клачук відзначив, що робота лікарні переведена в режим карантину, медперсонал працює в масках, а також придбано полівізатори для  обробки приймального та інфекційного відділень, які, окрім цього, використовуються і для обробки транспорту. За словами Клачука, кошти, виділені на лікувальну мережу, перебувають в роботі. 

Начальник відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Тетяна Ващук повідомила про придбання ще двох додаткових апаратів штучної вентиляції легень.

Начальник Володимир-Волинського районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Надія Лозовицька поінформувала про проведення заходів з посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей, зокрема за два останні дні була проведена дезінфекція близько 40 одиниць громадського транспорту, авто- та залізничного вокзалу, ринку. 

Начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міськради В'ячеслав Петрук доповів про те, що педагогічні працівники не відвідують освітні заклади, а працюють, використовуючи різні форми дистанційного навчання. В закладах перебуває лише адміністрація, прибиральники та медики. Проводиться роз’яснювальна робота серед батьків щодо відповідного нагляду за дітьми на період карантину.

Начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк зауважив, що на даному етапі соціальні заклади повністю забезпечені деззасобами, тричі на день проводиться обробка приміщень. Також припинено подачу гарячого харчування на базі територіального центру та прийом речей у «скриньки добра».

Заступник начальника – начальник бюджетного відділу фінансового управління виконавчого комітету міської ради Ірина Томашук нагадала, що на проведення заходів щодо недопущення поширенню коронавірусу спрямовано 1 мільйон 199 тисяч гривень. 

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Володимир-Волинського відділення поліції Василь Майданюк закликав розробити  механізм дій щодо співпраці медичних установ та правоохоронних органів у проведенні заходів боротьби з вірусом.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук звернувся до головних розпорядників коштів з проханням надати додаткові запити в разі потреби.

Заслухавши звіти начальників всіх служб, міський голова Петро Саганюк закликав врахувати зауваження та підготувати пропозиції щодо проведення аналогічних заходів, а також наголосив, що для дієвої боротьби з вірусом необхідно згуртуватися, адже «цю біду не подолати поодинці».

Комісією було прийняте рішення рекомендувати припинити роботу торгівельних закладів в місті, крім аптечних, медичних та продуктових.

Під час засідання Петро Саганюк оголосив про скликання позачергової сесії міської ради 18 березня.

Читайте також: Штраф та обмеження волі: що «світить» за порушення правил карантину





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024