Волинь шукає кошти на боротьбу з коронавірусом

19 Березня 2020, 11:45
Волинь шукає кошти на боротьбу з коронавірусом 472
Волинь шукає кошти на боротьбу з коронавірусом

Луцька міськрада та Волинська облрада перенаправлять усі можливі бюджетні кошти на медицину та закликають бізнесменів допомогти фінансово.

Рішення прийняли на спільній нараді Ігоря Палиці, лікарів та місцевої влади.

До понеділка бюджетна комісія має переглянути всі заплановані на рік витрати та за можливості пере направити їх на боротьбу з коронавірусом. Гроші планують забрати із коштів, виділених на дитячу лікарню, на ремонт та освітлення вулиць і на депутатський корпус. Закликають ОТГ також перекинути усі витрати на медицину.

Планують до понеділка знайти близько 60 мільйонів гривень. Також Ігор Палиця закликав усіх бізнесменів виділяти гроші. Сам депутат пообіцяв виділити зі свого фонду «Тільки разом» 20 мільйонів гривень.

«Треба звернутися до всіх – бізнесменів, аграріїв, контрабандистів – щоб усі скидалися. Наше завдання зараз – врятувати область», – зазначив Ігор Палиця.

Найближчим часом створять єдиний банківський рахунок, куди всі охочі зможуть робити пожертви для боротьби з коронавірусом. Передбачать можливість жертвувати гроші анонімно.

Кошти потрібні для забезпечення екстрених служб, прикордонників та поліції засобами індивідуального захисту, для закупівлі тестів, кисню та додаткових апаратів штучної вентиляції легень. Також потрібно закупити контейнери та препарати для утилізації і знезараження засобів захисту.

Державний бюджет не може покрити такі витрати, тому потрібна допомога. Номер рахунку буде у відкритому доступі.

Читайте такожЛучани можуть пожертвувати гроші на боротьбу з коронавірусом 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39