Поблизу Маркелівки горіла суха трава

19 Березня 2020, 09:30
Пожежа. Фото ілюстративне 1267
Пожежа. Фото ілюстративне

Незважаючи на численні застереження фахівців ДСНС, займання та пожежі сухої трави стаються щодня. 

16 березня працівники ДСНС 13 разів виїжджали на гасіння пожеж сухої трави. Про це повідомили у пресслужбі управління ДСНС України у Волинській області.

Зокрема загорання сухої трави ліквідували у селах Буків, Лаврів, Воротнів, Сирники, Баїв Луцького району, урочищі Береза Ратнівського району, поблизу сіл Шахтарське Іваничівського, Носачевичі Рожищенського, Маркелівка Володимир-Волинського, Колодяжне Ковельського, Соловичі Турійського районів, а також в обласному центрі на вулиці Селищній та на березі річки Стир біля міста Рожище.

Загальна площа пожеж 20,3 гектара. Усі пожежі ліквідували працівники підрозділів управління ДСНС України у Волинській області.

Управління ДСНС України у Волинській області звертається до волинян з проханням бути свідомими та не палити посуші, оскільки це впливає на екологію краю і може призвести до випадків загибелі тваринного світу, перерости у масштабні пожежі, а також створює загрозу життю людей.

Мешканців області закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024