Волиняни нестимуть відповідальність за порушення правил карантину

26 Березня 2020, 09:45
Порушення карантину 632
Порушення карантину

В Україні, й зокрема на Волині, посилили режим карантину – запровадили надзвичайну ситуацію. За порушення умов карантину буде адміністративне правопорушення.

Про це йшлося 25 березня під час брифінгу у Волинській ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Зокрема введуть спеціальний тимчасовий правовий режим, який застосовується на основі того, що в нас є складна й важка епідеміологічна ситуація.

«Просимо вас ще більше дотримуватися режиму карантину. Просимо не гуляти з дітьми на дитячих майданчиках, там, де велике скупчення людей. Якщо ви хочете трішки погуляти зі своєю дитиною, то обирайте безпечні місця. Не ходіть загальними парками, тому що діти теж можуть уражатися як і дорослі», – наголосила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

За словами Тетяни Щербак, якщо громадяни не дотримуватимуться рекомендацій лікарів, чи порушать розписку про самоізоляцію (яку підписали після перетину кордону), можливо, навіть нестимуть кримінальну відповідальність.

«Дотримуйтеся режиму карантину. Мийте руки й будьте здорові», – зауважила Тетяна Щербак.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк пояснив щодо зараження коронавірусом 7-річної дівчинки.

«Очевидно це внутрішній шлях передачі вірусу, тому абсолютно логічно було ввести надзвичайний режим. Раніше ми думали, що все приходить до нас із-за кордону. А тут ніякого контакту не було. Очевидно, вірус перейшов внутрішньо. Справді, з одного боку, інфекція поширюється в середині країни. В іншого, апокаліпсису немає: люди інфікуються й одужують. І дай бог, ця дитина найближчим часом буде абсолютно здорова. Але це ще одна засторога. Вірус є. Ми не все виявляємо, тому що перші тести тільки поступили. І ми будемо неминуче виявляти інші випадки інфікування», – наголосив Ігор Ващенюк. 

Але це не апокаліпсис, а чергове нагадування, що карантину й самоізоляції потрібно дотримуватися. Це дасть змогу уникнути важчих наслідків.

Читайте також: На Волині введуть надзвичайну ситуацію

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024