Великдень у Володимирі: служба у безлюдних храмах та освячення пасок на вулицях міста

10 Квітня 2020, 14:40
Великдень 4857
Великдень

У приміщенні Володимир-Волинського міськвиконкому представники влади міста і поліція зустрілися зі священниками різних конфесій.

На зустрічі обговорили дотримання карантинних заходів і донесення до парафіян інформації про їх обов’язкове виконання, повідомляє БУГ.

Як зазначив заступник начальника Володимир-Волинського відділу поліції Олександр Демчук, держава прийняла рішення храмів не закривати, але потрібно дотримуватися суворо усіх карантинних заходів. За вимогами, під час богослужінь у храмі, у тому числі під час Вербної неділі і на саму Пасху, повинно перебувати не більше 10 осіб із числа тих, хто обслуговує проведення богослужіння. Парафіян у храмі, як і на території біля храму взагалі не повинно перебувати.

Щоб богослужіння змогли побачити віряни, по всій Україні їх рекомендують проводити у режимі відеотрансляції.

За словами Олександра Демчука, священники, як духовні настоятелі, повинні донести цю інформацію до людей, адже поліція змушена буде реагувати на порушення карантинних заходів.

Як повідомив священник отець Євген Рябець, у єпархії ПЦУ вже роздумували над можливостями проведення богослужінь.

«Наступає Вербна неділя. Владика Матфей благословляє поставити гілочки верби на вулицях, щоб люди могли прийти і їх взяти. В богослужінні парафіяни участі брати не будуть. У великий четвер будемо читати молитви без участі парафіян. Сповідь, як така, переноситься на після карантину. На троїцьку поминальницю також переноситься відвідування кладовища», – сказав отець Євген.

Щодо освячування паски – то під час наради запропонували освятити паски на місцевому хлібозаводі, щоби люди могли придбати їх вже освячені.

Також священники будуть здійснювати обхід міста. Якщо родина забажає освятити паску, то її повинен винести на подвір’я свого будинку, коли завітає священник, один член сім’ї.

Дехто з присутніх священників зауважив, що люди все одно йтимуть до церкви. В цьому випадку отці не будуть стояти на воротах храму і не пускати людей. На це представники поліції зауважили, що потрібно провести чітку інформаційну роботу серед місцевих вірян.

«Поліція не хоче вдаватися до жорстких мір, але є карантинні заходи й ми мусимо їх виконувати», – зазначив представник поліції.

Читайте також: В Україні визначили порядок святкування Великодня та освячення пасхальних кошиків

1



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024