Устилуг: прикордонники, поліція, активісти....Тепер рота спецпрезначення «Світязь»

01 Березня 2017, 14:00
10030

На офіційному сайті прокуратури Волинської області 28 лютого з'явилася інформація про те, як працівниками цього відомства спільно із працівниками СБУ припинено неправомірні дії групи громадських активістів із Устилуга, які, взявшись владнати проблеми із чергами на кордоні в сервісній зоні, за неправомірну винагороду пропускали бажаючих перетнути кордон поза чергою.  

Допоки правоохоронні органи розбираються із «активістом», який свого часу був, можна сказати, вожаком усіх охочих підтримувати порядок на кордоні, виношував ідеї "накрити" місто Устилуг камерами спостереження, аби контролювати увесь процес пересування транспорту від сервісної зони до митного контролю, ми попросили прокоментувати ситуацію голову Устилузької ОТГ  Віктора Поліщука.

Як зазначив в розмові Віктор Ростиславович, цей чоловік (Віталій Д.) не є штатним муніципальним інспектором, а виконував свою функцію добровільно. Подейкують в Устилузі, що поряд із «активістом» піймали ще одного «помічника», в якого находилися «ліві» та «праві» списки охочих перетнути кордон із Польщею. По місцю проживання цих обох «активістів» проводилися обшуки.

Віктор Ростиславович повідомив про те, що з 1 березня  на сервісній зоні та швидше всього біля самого митного переходу чергуватиме рота спецпрезначення «Світязь». А це означає, що ативісти припиняють свої громадські повноваження. Муніципальні інспектори, які прийняті на службу в штат Устилузької ОТГ, до виконання своїх службових обов'язків приступлять тільки з 1 травня.

Як пояснив пан голова, до цих радикальних кроків він змусив вдатися тому що відповідати за ситуацію на кордоні, який є загальнодержавним, чомусь доводиться лише одному йому.

17 листопаа минулого року, коли прикордонники зняли свій пост на сервісній зоні, а поліцейські  замінили їх тільки на тиждень часу, Віктор Поліщук направив звернення до міністра внітрішніх справ Арсена Авакова. У відповідь надійшла банальна відписка. Міський голова не заспокоївся і цю, так би мовити, цидулку направив на ім'я голови Верховної Ради Парубія та прем’єр-міністра Гройсмана.

Поважні чиновники в своїх відповідях зазначили, що звернення пана мера перебуває на розгяді того ж Авакова. Таке собі замкнуте коло.

Як наголосив пан Поліщук, такого зневажливого ставлення та несправедливої критики, яка зараз лине на його адресу за те, що став заручником недолугості керівництва відповідних структур, він ще ніколи не зустрічав. Обмовився, що навіть виступить ініціатором зворотнього процесу децентралізації об'єднаної територіальної громади, який він сам ініціюватиме на найближчій сесії Устилузької громади.

- Я не тримаюся за крісло мера, тому готовий навіть піти у відставку та вийти із членства БПП,

А в Устилузі тим часом знову неспокійно. Знову величезні черги в районі сервісної зони, неконтрольований рух автівок в межах самого міста, обурені люди... 

Чи під силу буде «Світязю» справитися із цим усім та навести лад в Устилузі? Поживемо - побачимо...

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024