В Острівку так спалювали сміття на обійсті, що аж будинок загорівся

01 Березня 2017, 15:00
9619

28 лютого о 12 год. 50 хв. до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у селі Острівок, Володимир-Волинського району по вулиці Зелена, 6, горить дерев’яний нежитловий будинок.

На місце події негайно прибуло друге відділення рятувальників 7-ї Державної пожежно-рятувальної частин. На момент прибуття вогонь охопив весь дах будинку. Внаслідок пожежі знищена покрівля, будинок врятовано.

Ймовірною причиною загоряння рятувальники називають необережне поводження з вогнем власником під час розпалювання багаття на території подвір’я.

Рятувальники вкотре нагадують, що недбалість та необережність громадян під час випалювання сухостою можуть стати причиною масштабних пожеж. Масштабні загорання можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Нагадуємо, що самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах суворо забороняється.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39