Володимирчан закликають не приносити штучні квіти на кладовища

19 Квітня 2020, 14:00
Фото ілюстративне 1221
Фото ілюстративне

Мешканців Володимирщини закликають не приносити штучні квіти та віночки на кладовища.

Наближається Великдень, Пасха Господня, Воскресіння із мертвих Господа нашого Іісуса Христа. Традиційно, кожен старається в міру своїх сил і можливостей належно підготуватися до цього величного торжества, в часі святкування котрого православні християни не оминають своєю любов’ю та молитвою і тих, хто відійшов із цього земного життя до Вічності.

В передсвятковий час відбуваються прибирання кладовищ, і з року в рік збільшується обсяг різного сміття, котре наповнює територію спочинку наших померлих родичів.

Левова частка всього того, що вивозиться із кладовищ на смітники, становить збір пластикових квітів і вінків, які в останні десятиліття стають все більш популярними у пересічних громадян, які приносять їх до могил.

Варто зауважити, що пластикові квіти та вінки становлять величезну небезпеку для навколишнього середовища та здоров’я людей.

До їхнього складу входять токсичні речовини, які стають смертоносною отрутою, що виділяється в повітря при спалюванні та стає причиною різних захворювань, в тому числі і онкологічних. Ця «атрибутика», що немає нічого спільного з вшануванням спочилих, стає сотнями, а то й тисячами тон шкідливої пластмаси, що потрапляє на смітники та століттями розкладається.

«Йдучи на кладовище, краще принесімо не мертві квіти, а живі, що символізують собою нашу віру у Вічне життя. Кошти, що витрачаються на придбання пластику краще віддати бідним чи обездоленим, як пожертву за наших спочилих з молитовними проханнями Милості Божої для їхніх безсмертних душ».

Дуже важливо вже зараз розпочати викорінювати цю шкідливу традицію – засмічування кладовищ небезпечним пластиком, а також навчати цьому своїх дітей і внуків, щоби в майбутньому, коли Господь покличе нас у Вічність, наші могили не потопали в тому всьому смітті, яке на превеликий жаль наповнює по нашій вині сучасні кладовища!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024