Люди, що відмовилися від обсервації платитимуть штраф

16 Квітня 2020, 08:37
Відмова від обсервації тягне за собою адміністративну відповідальність 1038
Відмова від обсервації тягне за собою адміністративну відповідальність

На Волині розпочалася обов’язкова обсервація громадян, які повертаються з-за кордону.

Таке рішення прийняте регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на виконання доручень центральних органів виконавчої влади. Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Як повідомила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак під час онлайн-брифінгу 15 квітня, прийняття такого вимушеного рішення зумовлене необхідністю зменшення кількості контактів осіб, які перетинають кордон через пункт пропуску «Ягодин». Адже, як показала практика, не всі українці, у тому числі й волиняни, проявили себе як свідомі громадяни, та не дотримувались повною мірою самоізоляції.

Відтак, усім громадянам, які 14 квітня перетнули кордон, доведено до відома необхідність обов’язкової обсервації тривалістю 14 днів та підписання відповідної згоди.

«На осіб, які відмовилися від підписання згоди на обсервацію, поліція склала протоколи про адміністративне правопорушення, – зазначила Тетяна Щербак. – Усі вони перебуватимуть під жорстким контролем поліції на самоізоляції та змушені будуть сплатити штрафи відповідно до чинного законодавства».

Читайте також: Розпочали обов’язкову обсервацію громадян, які повертаються через «Ягодин»

Тому обласна державна адміністрація звертається до волинян, які повертаються з-за кордону, з проханням відповідально поставитися до прийнятих владою рішень. Попри те, що примусова обсервація доставляє певні незручності та корегує ваші плани, саме вона допоможе мінімізувати контакти з оточуючими, а відтак, уберегти ваших рідних та близьких від ймовірного зараження.

Обов’язкова обсервація осіб, котрі перетинають кордон, прийняті не лише в Україні, а й у більшості інших держав. Це світова практика, спрямована на протидію поширення коронавірусної хвороби на території країн.

Читайте також: Обов'язкова обсервація: на «Ягодині» блокували рух на митниці. ВІДЕО

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024