У Володимирі через суд хочуть стягнути понад 360 тисяч гривень боргу за оренду землі

16 Квітня 2020, 17:30
Оренда землі 1400
Оренда землі

Володимир-Волинські прокурори в суді вимагатимуть стягнення з орендаря землі понад 360 тис. грн заборгованої орендної плати.

Про це інформує пресслужба прокуратури області

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, Володимир-Волинської РДА та Зимнівської сільської ради, аби стягнути із суб’єкта господарювання заборгованість з орендної плати за землю та пеню в сумі понад 360 тисяч гривень.

Підставою пред’явлення позову стало систематичне порушення орендарем умов договору оренди земельної ділянки площею понад 6 га поблизу села Зимне.

Прокурори з'ясували, що ділянку підприємство орендує з липня 2008 року.

У січні 2018 року за результатами розгляду позовної заяви Володимир-Волинської місцевої прокуратури постановою Рівненського апеляційного господарського суду у договір оренди внесено зміни щодо розміру орендної плати.

Відповідно до чинного законодавства, орендна плата відтоді становить 3% від нормативної грошової оцінки землі на рік і, систематично вносячи її в неповному розмірі, на тепер орендар заборгував до бюджету понад 360 тис. грн.

Орендодавець же, попри значні фінансові втрати бюджету, жодних заходів задля стягнення заборгованості не вживав, відтак у ситуацію втрутилася прокуратура і й у суді прокурори вимагатимуть стягнути з орендаря заборговану орендну плату.

Читайте також: На Володимирщині ремонтують дорогу, якою «займалася» прокуратура

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024