Усім, хто перетинатиме кордон через «Ягодин», робитимуть експрес-тести на CОVID-19

17 Квітня 2020, 11:00
1203

Таке рішення прийняли учасники Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з головою Волинської обласної державної адміністрації Юрієм Погуляйком.

У прикордонній зоні пропускного пункту «Ягодин», у спеціально відведеному для цього приміщенні, встановлять спецобладнання, яке впродовж кількох хвилин зможе робити аналіз до 10 зразків крові одночасно. Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Якщо експрес-тест на CОVID-19 виявиться позитивним, така людина буде відправлятись на примусову обсервацію в обов’язковому порядку. Якщо результат негативний – особі будуть пропонувати підписати добровільну угоду на обсервацію, в інакшому випадку – правоохоронці складатимуть протокол про порушення правил карантину.

У місцях визначених для обсервації, перебування осіб з позитивним результатом експрес-тесту та осіб, які погодились на обсервацію та не мають ознак хвороби, буде розділене.

Разом з тим, варто зауважити, що громадяни України, які в’їхали на територію держави, зможуть повернутися за кордон лише після 14 днів обов’язкової самоізоляції.

«Вчора я особисто був на кордоні та спілкувався з усіма учасниками процесу, який стосується обсервації громадян на Волині. Проаналізувавши ситуацію, ми змушені вдатись до обов’язкового тестування на CОVID-19, адже знизити температуру пігулками, щоб перетнути кордон – легко, а у випадку з тестами є ймовірність виявити хворих.

Я, сподіваюсь, люди з розумінням поставляться до нововведень. Все, що ми робимо – для того, щоб вберегти від зараження коронавірусом не лише місцеве населення, а й сім’ї подорожуючих громадян», – зазначив Юрій Погуляйко.

Читайте також: Розпочали обов’язкову обсервацію громадян, які повертаються через «Ягодин»

Українці, які повертаються з Європи через «Ягодин», масово відмовляються від обсервації

Обов'язкова обсервація: на «Ягодині» блокували рух на митниці. ВІДЕО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024