На Волині на Пасху біля храмів патрулюватиме поліція

17 Квітня 2020, 14:46
909

Цьогоріч українці святкуватимуть Великдень у незвичайних умовах. Правила карантину забороняють усі масові заходи й релігійні збори. Стосується обмеження і великодніх обрядів, які традиційно збирають у церквах багато людей.

На Великдень храми не закриватимуть, але всередину пускатимуть орієнтовно 10 людей. Про це під час брифінгу у Волинській ОДА сказала заступниця голови Тетяна Щербак.

Біля храмів патрулюватиме поліція. Вона слідкуватиме за тим, щоб люди тримали дистанцію в 1,5-2 метри.

«Поліція буде складати адміністративні протоколи за порушення карантинних умов. На одну людину не менше 10 квадратних метрів у приміщенні. Відстань між вірянами на вулиці повинна бути не менше півтора-два метри», – Щербак. 

Тетяна Щербак наголосила, що заборонити відвідувати храми влада не може. Але вона може рекомендувати вірян лишитися вдома.

Журналісти Район.Луцьк запитали думку у двох жителів щодо цієї ситуації.

«У мене в селі церкву не закрили. Буває приїжджає поліція, постійно проводять дезінфекцію. З початку карантину, богослужіння проводили на вулиці. Але зараз, щоразу приходить менше людей. Тому, буває, що службу проводять всередині храму. Я продовжую ходити в церкву й обов'язково піду святити паску. Звісно, ходити, чи ні – справа кожного. Я ходжу, бо у нас в селі немає заражених. А люди, які приїхали з-за кордону, дотримуються самоізоляції.  Мені здається, що зараз, як ніколи, потрібно «кріпити свою віру», – коментує вірянка Софія Дерич з села Сирники Луцького району.

У лучанина Олександра Токаєва інша думка. Він вважає, що дуже важливо залишитися вдома і не наражати себе й близьких на небезпеку.

«Цьогоріч ми залишимося вдома, навіть до батьків у село не поїдемо. Думаю, що великодній настрій та ось це пасхальне сяйво має бути не лише в храмі. Але й в серці та душі», – зазначає Олександр.

Влада області закликає всіх дотримуватися карантину й залишатися вдома.

На Пасху будуть заборонені масові гуляння та пікніки, також не рекомендують ходити у гості. Діятиме режим посиленого контролю, аби люди носили маски.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024