У Володимирі на Великдень правоохоронці будуть поруч із кожним храмом

18 Квітня 2020, 12:30
Церква 896 Джерело: фото ілюстративне
Церква

Володимирчан вкотре закликають залишатися на великодніх вихідних удома, адже від особистої відповідальності кожного залежить, наскільки швидко вдасться здолати епідемію.

Про це у своєму дописі у фейсбуці зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

«Шановні мешканці міста! Нагадуємо, що сьогодні від 13.00 години і до 6.00 ранку вівторка 21 квітня у місті почнуть діяти більш жорсткі заходи через порушення умов карантину. Щодо злісних порушників порядку будуть застосовуватись заходи адміністративного впливу. Відповідні доручення були дані керівництву поліції у зв'язку з підтриманням рішенням ОДА про запровадження режиму максимального обмеження пересування на цих вихідних. Попередньо ми працювали превентивному режимі, тобто попередження, роз’яснення необхідності дотримання карантину. Були проведені зустрічі з представниками релігійних конфесій та визначений формат проведення Великодня. Варто зазначити, що на свято представники правоохоронних органів будуть поруч із кожним храмом. В цілому для забезпечення публічного порядку та дотримання карантинних обмежень у Волинській області буде залучено понад 800 правоохоронців.
На жаль, вже сьогодні маємо випадки складання протоколів поліцією про недотримання карантинних заходів громадянами. Мешканці міста мають знати, що сьогодні в Україні зафіксовано 5106 випадків захворювання, і зважати на цю інформацію.
Вкотре закликаємо дослухатися до прохання міської влади та залишалися на вихідні вдома. Від особистої відповідальності кожного залежить, наскільки швидко вдасться здолати епідемію.
Також просимо зрозуміти, що наші звернення в жодному випадку не покликані перешкоджати задоволенню духовних потреб громадян. Ми лише хочемо донести до людей важливість карантину й просимо не нехтувати встановленими протиепідемічними правилами», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, днями виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради прийняв рішення про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста на період дії карантину.

Нагадаємо, у Волинській ОДА закликають всіх жителів Волинської області святкувати Пасху вдома.

Читайте також: Які українські телеканали транслюватимуть великодні богослужіння

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024