Місто відвідали поважні гості з Євросоюзу

03 Березня 2017, 15:30
9527

3-го березня Володимир-Волинський модернізований міськрайонний Центр надання адміністративних послуг відвідали представники організацій-донорів європейського проекту з модернізації ЦНАПів в Україні Беренд де Гроот – керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні, Бастіан Вайгель та Анна Гайдучок – директор і менеджер програм GIZ проекту «U-Lead», та керівник проекту «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади», у Волинській, Львівській та Рівненській областях Роман Матвійчук.

Спільно з міським головою Володимира-Волинського Петром Саганюком, керівником ЦНАПу Аллою Троць, вони проінспектували ЦНАП, де завершується капітальний ремонт. Взяли участь в обговоренні облаштування та роботи ЦНАПу також начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва МВК Віктор Фіщук, керівник підприємства «Промжитлобуд», яке проводить ремонт ЦНАПу, Микола Боренко, а також представники Володимир-Волинської РДА, - йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

На ремонт та модернізацію Володимир-Волинського ЦНАПу було виділено 1 мільйон 275 тисяч гривень європейських коштів, понад 400 тисяч гривень на умовах співфінансування – з міського бюджету. Також півторамільйона гривень було виділено з міського бюджету на перекриття даху приміщення та ремонт другого поверху, який наразі добігає кінця. Щодо першого поверху, то там залишилося встановити систему відео-спостереження, встановити та підключити закуплену в минулому році техніку.

Очільник міста розповів гостям і про специфіку нашого міста, розташованого на кордоні, в якому дислокується кілька військових частин. Також відзначив, що в ЦНАПі буде діяти так звана «електронна черга», буде запроваджено електронну система документообігу, встановлено систему відео спостереження. Більше того, в модеріназованому ЦНАПі є дитячий куточок, і навіть передбачений сповивальний столик для немовлят – все для зручності громадян, які приходитимуть у ЦНАП із дітьми. Крім того, тут розміщуються три вбиральні, одна з яких – обладнана всім необхідним для користування нею людьми з обмеженими фізичними можливостями.

На першому поверсі ЦНАПу, крім рецепції, для зручності клієнтів діятимуть також відділення «Ощадбанку» та міграційна служба. Крім того, з початком роботи нового ЦНАПу громадяни зможуть владнати тут всі «паперові» справи, пов’язані з народженнями дитини: отримати свідоцтво про народження, зареєструвати її за місцем проживання та оформити матеріальну допомогу, передбачену при народженні малюка.

А Роман Матвійчук додав, що наразі розглядається питання розташування в ЦНАПі представників підприємств-монополістів, таких, як газове управління, обленерго тощо. Також пан Матвійчук відзначив, що наразі Володимир-Волинський ЦНАП знаходиться в стадії приблизно місячної готовності до свого відкриття.

Іноземні ж гості були приємно здивовані побаченим, і відзначили, що вже зараз в багатьох містах України, приступаючи до модернізації ЦНАПів, беруть за взірець Володимир-Волинський Центр надання адміністративних послуг.



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024