Краєзнавця, історика та письменника Ярослава Царука привітали з днем народження

06 Березня 2017, 14:00
11486

6 березня заступник міського голови – секретар міської ради Олег Свідерський від імені міського голови, від себе особисто, депутатського корпусу та виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради привітав із днем народження, 84-літтям, Почесного громадянина Володимира-Волинського, Волинської області, краєзнавця, історика та письменника Ярослава Васильовича Царука.

Олег Свідерський побажав імениннику міцного здоров’я, довгих літ життя, сімейного благополуччя, добробуту, натхнення для подальшої дослідницької й письменницької роботи, всіх Господніх гараздів. Вручив квіти та грошовий подарунок. Ярослав Васильович, у свою чергу, подякував за привітання, багаторічну підтримку та допомогу в його діяльності, - йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

В доробку Ярослава Царука – вже чотири виданих за сприяння міської влади Володимира-Волинського книги, і … близько тисячі неопублікованих статей, з яких вийде ще не одна книга.

Наразі Ярослав Васильович працює над біографічною книгою, співпрацює з Українським Інститутом Національної пам’яті, безпосередньо – з його керівником Володимиром В’ятровичем. Адже більше інформації, ніж Ярослав Царук, щодо так званої Волинської різанини, трагічних українсько-польських подій на Волині, які мали місце в 40-х роках минулого століття, в Україні немає ніхто.

А ще Ярослав Васильович мріє, аби знайшовся той, хто за його працями захистить докторську чи, може, й кандидатську дисертацію. Єдине, на що жаліється іменинник, попри поважний вік, то це на зір. Відтак, бажаємо йому гарного самопочуття й довгих літ життя, наповнених працею, яку він так любить. 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024