Мінфін відшкодує кошти Володимир-Волинському управлінню соцзахисту населення

24 Квітня 2020, 18:00
Відшкодування 1427
Відшкодування

За рішенням суду Мінфін має відшкодувати Володимир-Волинському управлінню соцзахисту населення кошти за гарантовані державою пільги.

Про це повідомляють на офіційному сайті міста.

Управління соціального захисту населення Володимир-Волинської міської ради виграло судовий позов до Міністерства фінансів, в якому просило зобов’язати відшкодувати кошти місцевому бюджету за надані на пільгових умовах послуги зв’язку. Так, Міністерство фінансів зобов’язується сплатити місцевому управлінню 58, 5 тисяч гривень.

У 2016 році всупереч Бюджетному кодексу України не було виділено субвенцію на послуги зв’язку, а потім всупереч Конституції державою відмовлено фінансувати ці пільги. У 2017 році, заручившись консультаційною та інформаційною підтримкою АМУ, управління соціального захисту населення Володимир-Волинської міської ради подало судовий позов до Міністерства фінансів України.

У ньому управління висловило прохання визнати протиправною бездіяльність Мінфіну та зобов’язати здійснити відшкодування коштів місцевому бюджету за надані послуги зв’язку на пільгових умовах, передбачених чинним у 2015 році законодавством України.

9 квітня 2020 року Верховний Суд України задовільнив позов управління та визнав протиправною бездіяльність Мінфіну (рішення Суду).

Таким чином Міністерство фінансів зобов’язується сплатити управлінню соціального захисту населення Володимир-Волинської міської ради  58 570, 96 гривень.

Читайте також: ФОПи зможуть отримати соціальну допомогу від Уряду

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024