В Оваднівській громаді зрубали унікальні блакитні ялини.ФОТО

27 Квітня 2020, 20:30
Тепер милуватись ялинками можна лише на світлинах 3129
Тепер милуватись ялинками можна лише на світлинах

На території Оваднівського професійного ліцею зрізали блакитні ялини. Дерева слугували окрасою освітнього закладу більше пів століття.

Мешканці громади, які звернулися до Район.Володимир-Волинський, обурились такими діями і вже назвали їх актом вандалізму.

Як вдалося з'ясувати у розмові з мешканцями громади, блакитні ялинки разом з іншими хвойними деревами зрубали 27 квітня вранці. Всі дерева були здорові, не понищені, тобто причин для їх знищення просто не було. Коли люди поцікавились, чому зрізали дерева, їм сказали, що хочуть перед приміщенням зробити гарну клумбу.

«Ліси горять, люди гектарами насаджують дерева, а вони взяли і так просто зрізали унікальні декоративні дерева, які, можна сказати, були візитівкою цього навчального закладу», – розповідають мешканці громади.

Довідково:

Ялина блакитна - це рідкісна рослина, що перебуває під особливою охороною. З’явився даний вид в Європі в XIX столітті. В Україні ялина введена в культуру у Львові в 1840 році.

Блакитна ялина є однією з різновидів вічнозелених хвойних рослин, яка радує око блакитним або блакитно-сірим забарвленням хвої. Часте використання цієї рослини в озелененні обумовлено їх здатністю створення урочистого вигляду для різних площ, скверів, пам'ятних алей.

Читайте також: Показали красу волинського села навесні. ФОТО

Як минули гумористичні посиденьки в Оваднівській громаді. ФОТО

1






 

Коментарі
29 Квітня 2020, 21:48
Як шкода!!! (((((<br/>Такі красиві, руки би відрубати тим хто на таке зважився!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024