У Володимирі зменшать оренду підприємцям, які торгують на госпрозрахунковому ринку

28 Квітня 2020, 20:07
Ринок 1425
Ринок

На території Володимир – Волинського госпрозрахункового ринку 28 квітня відбулась зустріч підприємців з керівником цього ринку.

Також на зустрічі були присутні перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, керівники управлінь економічного розвитку та інвестицій міськвиконкому Оксана Субицька та  Держпродспоживслужби Надія Лозовицька, – інформують на сайті міської ради.

В ході дискусії підприємці нарікали, що з початком карантину вони повністю припинили свою діяльність і не мають чим платити за  оренду торгових площ на ринку. Крім того, в зв’язку з закриттям території ринку останні не можуть здійснювати торговельної діяльності навіть із застосуванням адресної доставки замовлень.

Ярослав Матвійчук натомість аргументував, що комунальне підприємство «Речовий ринок» на період карантину пішло на зустріч підприємцям ринку та зменшило розмір орендної плати на половину, а тому рекомендував і госпрозрахунковому ринку теж ввійти в складне становище підприємців та зменшити орендну плату. Крім того перший заступник міського голови проінформував, що 27 квітня міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням дозволити працювати ринкам (всіх типів) та бізнесу, а також послабити під час карантину умови його ведення.

За результатами спільних переговорів було досягнуто домовленості про зменшення на 20% розміру  плати за орендну торгових площ на госпрозрахунковому ринку на період дії карантину.

Крім того, керівники управлінь економічного розвитку та інвестицій міськвиконкому Оксана Субицька,  Держпродспоживслужби Надія Лозовицька та директор СТ «Володимир – Волинський ринок» Ігор Федоришин обговорили можливість відновлення роботи ринку у разі прийняття 29 квітня  Урядом рішення про відкриття продуктових ринків  в умовах карантину.

Читайте також: Відкриття ринків: щоденний дозвіл і тиждень простою в разі порушень

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024