«З дотриманням усіх карантинних заходів потрібно дати бізнесу працювати», – Ярослав Матвійчук

30 Квітня 2020, 20:00
Володимир-Волинський 1255
Володимир-Волинський

З дотриманням усіх відповідних норм і карантинних заходів потрібно надати бізнесу Володимира-Волинського можливість працювати.

Таку думку позицію озвучив перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук в ефірі телеканалу «Аверс».

Темою спілкування стала можливість забезпечення медустанов під час пандемії за рахунок коштів місцевого бюджету та потреба підтримки малого бізнесу задля недопущення економічної кризи в регіоні.

Перший заступник очільника міста дав відповідь на питання, у якій готовності перебувають медичні заклади Володимира-Волинського і як виходити з ситуації із наявними коштами місцевого бюджету.

«Коли виникла загроза, місто досить таки серозні ресурси кинуло на наші лікарні. Було акумульовано 5, 2 мільйона гривень - це і кошти на апарати ШВЛ, і кисневу станцію... Як і в інших містах, ще у березні ми дали доплату медикам. Незважаючи ні на що, медзаклади на сьогодні до викликів готові», - відзначив Ярослав Матвійчук.

Щоб забезпечити медустанови необхідним, місто змушене було зупинити більшість проєктів щодо будівництва доріг та ремонтів навчальних закладів.

«Ми зупинили роботи, але бачимо, якою є економічна ситуація сьогодні. Карантинні заходи тільки в березні почалися – міський бюджет недоотримав близько 3 мільйонів гривень. Розумію, що у квітні ця цифра може зрости в рази. Окрім того, ми усвідомлюємо, що якщо наші мешканці не отримуватимуть зарплати, міський бюджет не отримає ПДФО. Звісно, всі сили будуть кинуті на збереження здоров'я мешканців, але потрібно подумати і про підтримку бізнесу, зробити пом'якшення карантинних заходів для підприємців», – зауважив перший заступник міського голови.

У Володимирі-Волинському проводилися зустрічі з представниками малого бізнесу і з метою їх підтримки міський голова Петром Саганюк надіслав звернення до Прем'єр-міністра України.

«Підприємці готові дотримуватися всіх карантинних заходів. Ми повинні розуміти, що навколо міста працює ряд сільгоспвиробників, які мають десь реалізовувати свою продукцію. Окрім того, ще в березні ми прийняли рішення щодо надання пільг бізнесу нашого міста – звільнення від орендної плати та плати за комунальні послуги всіх суб'єктів господарської діяльності, які орендують приміщення комунального майна, також вдвічі знизили орендну плату для підприємців Речового ринку», – зазначив Ярослав Матвійчук.

Нагадаємо, міська комісія ТЕБ і НС не заперечує відкриття ТОВ «Володимир-Волинський ринок» (вул. Д. Галицького, 3) при умові дотримання адміністрацією ринку протиепідемічних вимог, передбачених постановою головного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року.

Читайте також: У Володимирі зменшать оренду підприємцям, які торгують на госпрозрахунковому ринку

Розповіли, за яких умов почне працювати ринок у Володимирі

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024