У міському судді працюватиме «оновлений» суддя?!

09 Березня 2017, 13:00
11487

Сьогодні, 9 березня, відбувається засідання Вищої ради правосуддя, на якому заплановано розглянути матеріалів щодо внесення подання Президентові про призначення 31 судді. Водночас 21 суддю можуть звільнити.

Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» у ВРП, порядок денний засідання складається з десяти питань, серед яких і розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів.

Серед передіку прізвищ, що фігурують у поданні, є прізвище Каліщука Андрія Аркадійовича про призначення на посаду сідді  Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Як вдалося з'ясувати у міському суді, повноваження Андрія Каліщука, котрий 15 лютого 2010 року Указом Президента України був призначений суддею Володимир-Волинського міського суду строком на 5 років, завершилися 15.02.2015 року.  

І ось тільки через два роки після внесення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України до Верховної ради  13 березня 2015 року рекомендації щодо обрання Каліщука Андрія Аркадійовича суддею Володимир-Волинського міського суду безстроково, Вища рада правосуддя вготує подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів.

Як зазначила в телефонній розмові голова Володимир-Волинського міського суду Надія Пікула, ці два роки, допоки рекомендації та подання блукають коридорами Верховної Ради, суддя Каліщук працював у штаті суду. Єдине, що йому заборонялося – звершувати правосуддя від імені України.

Надіємося, що це повноваження згодом йому надасть Президент УКраїни

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024