На Волині можливе масове поширення небезпечного карантинного шкідника

05 Травня 2020, 15:00
Американський білий метелик 1637
Американський білий метелик

Погодні умови цієї зими були сприятливі для доброї перезимівлі одного з найнебезпечніших карантинних організмів – американського білого метелика, тому очікується, що чисельність шкідника на Волині буде значною.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

«Підвищений температурний режим квітня цього року сприяв більш ранньому виходу та розмноженню шкідника», – йдеться в повідомленні.

Фахівці також нагадують, що торік у Рожищенському районі було вперше виявлено американського білого метелика (АБМ). Були вжиті заходи з локалізації та ліквідації, запроваджено карантинний режим на територію всього міста – 1022,3 га. 

Довідка:

Американський білий метелик – багатоїдний шкідник, що пошкоджує більше 250 видів плодових, декоративних, лісових дерев, який особливо полюбляє шовковицю, клен, волоський горіх, плодові дерева.  Шкоду зеленим насадженням завдає гусінь, яка харчується епідермісом листя, скелетуючи його, не залишаючи навіть жилок. В наших умовах він розвивається у 2-х поколіннях: перше з’являється в травні, друге – в кінці липня – на початку серпня.

Читайте також: Як вберегтися під час грози: кілька простих правил рятують життя

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024