7 травня на Волині – день пам’яті загиблих у російсько-українській війні

07 Травня 2020, 15:15
Фото ілюстративне 943
Фото ілюстративне

7 травня на Волині вшановують пам'ять захисників України, які загинули на Сході. 

Про це інформує пресслужба Володимир-Волинської РДА. 

Кожного першого четверга місяця на Волині вшановують пам'ять загиблих героїв під час проведення бойових дій у зоні АТО та ООС, збираючись біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані міста Луцьк для спільної молитви за тих, хто загинув на в російсько-українській війні.

Нагадаємо, започаткувало ініціативу Міністерство ветеранів та Інституту національної пам’яті. У Волинській області вшанування пам’яті відбувається у перший четвер місяця з 18.00 до 19.00 в обласному центрі.

У зв’язку з дією карантину та обмежувальними заходами, пов’язаними із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) громадська панахида та покладання квітів упродовж останніх двох місяців не проводиться. І сьогодні, 7 травня 2020-го року, подібні заходи також не відбудуться.

Однак війна триває, а у зоні ООС продовжують гинути наші захисники.

Так, у квітні у боях у зоні ООС загинули чотири українських воїни. Це Олексій Купріков (49 років), Леонід Скакуненко (32 роки), Андрій Шинкарук (28 років), Олексій Лісін (30 років). Серед загиблих є і волинянин – Андрій Шинкарук, уродженець м.Любомль.

Три солдати і лейтенант. Троє – з 93-ї бригади «Холодний Яр», полягли в районі Кримського на Луганщині. Офіцер – із 28-ї бригади Лицарів Зимового походу, поліг під Донецьком, біля Мар’їнки.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024