Що краще для здоров'я очей – окуляри чи лінзи

09 Травня 2020, 15:00
1045

Чимало людей із порушенням зору стоять перед вибором: окуляри чи лінзи.

Якщо одні обирають лінзи через те, що з певних причин їм не подобаються окуляри, то інші хвилюються за те, на скільки вони безпечні. Детально про засоби, які коригують зір, розповідає лікарка-офтальмолог, експертка МОЗ Любов Денисюк

Окуляри
Це традиційний спосіб корекції зору. Неінвазивний (без контакту з оком), тому відсутній ризик інфікування очної поверхні. При нормальній переносимості цей спосіб корекції практично не має протипоказань. З мінусів – не всім подобається носити окуляри.

Контактні лінзи
До плюсів контактних лінз можна віднести хороший косметичний ефект – це важливо для тих, хто не хоче носити окуляри. Також з контактними лінзами людина краще переносить повну корекцію порушень зору.

До мінусів можна зарахувати необхідність певних мануальних навичок при поводженні з лінзами. Існує ризик інфікування очної поверхні при неправильній обробці лінз, а також підвищений ризик розвитку синдрому сухого ока.

Нічні лінзи
Окремо варто згадати ортокератологічні нічні лінзи, якими пацієнти користуються вночі, під час сну. Мінуси ортокератологічних лінз полягають у тому, що при їх носінні не виключений ризик інфікування та ризик розвитку синдрому сухого ока.

Читайте також: Демидівщина: людей, які контактували з інфікованою жінкою, перевірили на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024