Поляки дадуть мільйони євро на дорогу від кордону та нову сервісну зону

13 Березня 2017, 13:35
10025

Кошти, орієнтовно в сумі 13 мільйонів євро, на ремонт доріг що мають прив’язку до кордону, у тому числі «Рівне-Луцьк-Устилуг», дадуть поляки.

Про це повідомив голова Устилузької об’єднаної  територіальної громади Віктор Поліщук, - пише "ВолодимирМедіа". 

Із цих грошей відповідна сума буде скерована на  капітальний ремонт відрізку траси від митного переходу «Зосін» до кінця нової сервісної зони, яка буде облаштована  по цій же дорозі за паливною заправкою «ОККО» у сторону села П’ятидні. 

Орієнтовно ремонтом буде охоплена дорога  протяжністю 12 кілометрів.

Щодо сервісної зони, як наголосив Віктор Ростиславович, її довжина становитиме 1200 метрів. На  будівництво та облаштування попередньо планується витратити  близько 3 мільйонів євро. 

Смуга відводу сервісної зони складатиме 26 метрів на землях державної власності. Її планують обгородити відбійниками. Планується проектувати дві смуги для руху транспорту та третю смугу  – додаткову на випадок створення різноманітних непередбачуваних ситуацій.

Нинішня ж сервісна зона залишатиметься для обслуговування  подорожуюючих у тому ж вигляді, як є.

Як розповів міський голова Устилуга, у січні цього року відбулася зустріч із столичними проектантами, представниками Волинського обласного автодору, під час якої повідомлялось, що в лютому цього року оголошуватиметься тендер на виготовлення проектно-технічної документації. Рішення та результати цього тендеру наразі невідомі. Існує припущення, що підрядниками ремонтних робіт  будуть польські будівельні фірми. 

Під час проведення капітального ремонту дороги  через Устилуг, будівельники мають прокласти нові тротуари аж до сервісної зони, змонтувати на цій же протяжності  вуличне освітлення,  передбачити у місті одностронній рух автотранспорту,  а на перехресті вулиць Дружби та Володимирської поставити світлофор. Яким він буде – стаціонарним чи на вимогу, питання вирішуватиметься в робочому порядку.

Роботи по капітальному ремонту дороги та облаштуванні нової сервісної зони  повинні розпочатися уже в цьому році.

Коментарі
15 Березня 2017, 01:46
Краще б не давали грошима, а самі зробили цю дорогу!!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024