У Володимирі підприємці вимагають відкрити непродовольчі ринки

12 Травня 2020, 11:30
Підприємці 1961
Підприємці

Підприємці Володимира зібралися 12 травня на території автостанції з вимогою відкрити у місті непродовольчі ринки. Таких у місті є два: «Підзамче» та ринок «УСВ».

За словами підприємців, епідемічна ситуація у місті стабільна, нових випадків коронавірусу давно не фіксують, а відтак ринки можна відкрити, розповідає БУГ. 

До того ж, наголосили підприємці, непродовольчі ринки вже функціонують в інших містах України.

Нагадаємо, згідно з постановою уряду про послаблення карантинних обмежень, з 11 травня в Україні дозволено торгувати непродовольчою продукцією у магазинах. Однак про відновлення роботи ринків у ній не йдеться.

Це питання регулюється на рівні держави, а отже місцева влада, як би не хотіла, не вправі прийняти рішення щодо роботи непродовольчих ринків, розповів підприємцям перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Читайте також: У Володимирі запрацював госпрозрахунковий ринок. ФОТО

Влада Володимира-Волинського та інших міст – членів Асоціації міст України направляла звернення щодо відкриття непродовольчих ринків, проте відповіді поки немає.

Перший заступник міського голови запропонував підприємцям сформувати лист-звернення до голови Волинської ОДА, а також до Уряду і направити адресатам уже до кінця дня.

Представники міської влади також пообіцяли дізнатися більше, як запрацювали непродовольчі ринки в умовах карантину в інших містах.

Нагадаємо, ринок у Володимирі-Волинському одним із перших підготувався до нових вимог, і відновив свою роботу у п'ятницю, 1 травня. Придбати поки можна тільки продукти харчування.

Читайте також: У Володимирі зменшать оренду підприємцям, які торгують на госпрозрахунковому ринку

Розповіли, за яких умов почне працювати ринок у Володимирі

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024