План формування територій громад: Зарічанську громаду можуть приєднати до Володимира

13 Травня 2020, 10:30
село Заріччя 1766
село Заріччя

На засіданні Кабінету Міністрів планують затвердити перспективний план формування територій громад Волинської області.

Таким чином на карті Волині з’явиться 53 громади замість діючих до 2015 року 412 міських, селищних та сільських рад. Проєкт розпорядження вже оприлюднено на сайті Кабміну.

До переліку спроможних громад Володимирщини увійшли Оваднівська, Устилузька та Зимнівська. Натомість Зарічанської ОТГ у цьому переліку немає. Вона разом і з Ласківською вписана до складу Володимир-Волинської громади.

Читайте також: «Якщо Заріччя не хоче до міста, то піде до Зимнівської громади», – мер Володимира про майбутнє Зарічанської ОТГ

Таке приєднання можна назвати логічним з точки зору використання спільної інфраструктури (сміттєзвалище, система водопостачання і т.д.). 

Нагадаємо, Зарічанська громада виступала проти приєднання до міста Володимира-Волинського. Люди організовували мирну акцію протесту та направляли відповідні звернення в органи влади.

Варто зазначити, що позицію щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського підтримали Асоціація міст України та експерт з місцевого самоврядування Василь Гром.

Читайте також: Яку з громад можуть приєднати до Володимира-Волинського

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024