Через бюрократичну тяганину може затягнутися добудова 44-квартирного будинку для військових

14 Березня 2017, 10:00
10173

У Володимирі через бюрократичні перепони може затягнутися добудова 44-квартирного будинку для військовослужбовців, що по вул. Академіка Глушкова.

З 10 березня підрядна фірма, що виграла тендер, планувала вже приступити до роботи, проте минає тиждень і будівельники ще не приступили до роботи.

Як з’ясувалося, нібито, у всьому винні місцеві енергетики. Вони не дають дозволу підключити електроенергію, яка необхідна для виконання будівельних та ремонтних робіт.

- У 1995 році земельна ділянка на якій розміщений недобудований будинок була віддана в постійне користування КЕЧі. У 2008 році не було ніяких проблем  з підключенням електроенергії на будівельний майданчик. Тоді підрядна фірма уклала договір з енергетиками і будівельники приступили до роботи, - пояснює ситуацію начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва міськвиконкому Віктор Фіщук. – Тобто, жодних проблем не було. Нині ж замовник робіт той самий, постачальник електроенергії також той самий, проте інший підрядник. Саме тому є проблема з підключенням електроенергії на будівельний майданчик. Енергетики посилаються на постанову де прописаний цілий перелік заходів стосовно того, що необхідно для того аби підключити електроенергію. В даному випадку енергетики пояснюють, що слід укласти договір поруки – підрядник із замовником. Одним словом, вся проблема в тому, що змінився підрядник. Підрядник повинен взяти землю в оренду в КЕЧі. Останні ж, в свою чергу, не мають права надати цей клаптик землі в оренду, бо вона в них знаходиться у постійному користуванні…І таке замкнене коло.

Щоб вирішити дану проблему представники міської влади звернулися до очільника Волинської ОДА. Окрім того, як запевнив нас Віктор Сергійович, питання добудови 44-квартирного будинку у Володимирі – на постійному контролі у глави Уряду. Я тільки владнають проблему з підключення електроенергії - розпочнуться роботи з добудови житла для військових. 

Нагадаємо, на добудову 44-квартирного будинку для військових у Володимирі-Волинському Уряд передбачив понад 10 мільйонів гривень. Сам будинок планують здати вже цьогоріч, на Покрову.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024