У Володимирі просять президента не перекладати виборчі витрати на місцеві бюджети

15 Травня 2020, 11:00
Під час онлайн засідання 894
Під час онлайн засідання

Правління Асоціації міст України ухвалило звернення до Верховної Ради та до Президента України не допустити зміни виборчого законодавства на місцевих виборах, що мають відбутися цієї осені – 25 жовтня.

Про це стало відомо під час чергового онлайн засідання на платформі ZOOM у якому взяли участь перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук та керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ірина Ліщук, інформує сайт міської ради.

Учасники зустрічі розглянули ряд важливих питань, одним із яких було бюджетне забезпечення територіальних громад в умовах пандемії.

Звертаючись до присутніх, виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан наголосив, що уряд та Верховна Рада України, у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби, були змушені переглянути основні показники Державного бюджету на 2020. Та завдяки зусиллям АМУ, вдалося зберегти фінансовий ресурс для місцевого самоврядування в обсязі понад 51 млрд грн.

Разом із тим, члени Асоціації міст пропагували і збільшення відрахувань місцевим бюджетам податків з доходів фізичних осіб на 9%. До слова, зараз ці відрахування становлять 60% до місцевого бюджету, 25% – обласного та 15% – до державного.

Також члени Асоціації міст України обговорили питання відновлення дії Порядку проведення державного архітектурно-будівельного контролю в частині повноважень місцевого самоврядування та недопущення обмежень прав громадян України під час місцевих виборів. Зокрема, Асоціацією підготовано звернення до Верховної Ради України та до Президента України щодо недопущення зміни виборчого законодавства на місцевих виборах, які мають відбутися цієї осені, в частині перекладення фінансової відповідальності щодо організації та проведення місцевих виборів на місцеві бюджети. А також – недопущення зміни моделі проведення виборів у громадах до 90 тисяч осіб – замість мажоритарної на пропорційну.

Читайте також: Чотири спроможні громади: Уряд затвердив план територій Володимирщини



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024