У Володимирі відбулася позачергова сесія: депутати одноголосно підтримали економічну та банківську блокаду

15 Березня 2017, 13:00
9508

Сьогодні у Володимирі-Волинському відбулася п’ятнадцята позачергова сесія міської ради сьомого скликання.

На порядок денний позачергової сесії було винесено лише три питання:

  • Про звернення Володимир-Волинської міської ради до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Генерального прокурора України Луценка Ю.В. щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України.
  • Про звернення Володимир-Волинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради Національної безпеки і оборони України щодо блокади банків з російським капіталом.
  • Різне.

На початку засідання міський голова Петро Саганюк запропонував обійтися цього разу без депутатських запитів та запитань і одразу приступити до розгляду питань порядку денного.

Депутат-укропівець Сергій Радкевич запропонував додати до звернення пункт в якому йдеться, що депутати Володимир-Волинської міської ради засуджують затримання учасників блокади та вимагають покарати винних у цьому силовому розгоні.

Депутат Руслан Мороз запропонував заслухати позицію голів депутатських фракцій стосовно звернень, за які цього дня депутати проголосували більшістю голосів.

Міський голова Петро Саганюк зауважив, що своїм голосуванням депутати й висловлять свою позицію.

Однак голова фракції «Батьківщина» Ігор Шевчук все ж таки взяв слово і сказав, що ці звернення є цілком логічними, зважаючи на події в країні, що тривають уже майже три роки. Мовляв, щоб не було так, що зранку торгуємо, а ввечері – воюємо. Його підтримав також Олег Тимосевич – депутат від «Самопомочі».

Свою позицію не озвучили свободівці та радикали. Та й від найбільшої фракції БПП присутні нічого не почули. А найбільше всім хотілося почути саме представників пропрезидентської сили у міській раді.

Тим більше часу в них було – хоч відбавляй. Ця сесія по своїй короткотривалості (25 хивлин) може увійти в історію місцевого самоврядування як найкоротша сесія міської ради.





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024