Cвященики просять не засипати могили штучними квітами, краще щиро молитись за душі померлих

16 Березня 2017, 08:20
10498

До Великодня залишився місяць. Трохи більше – до Провідної неділі. Саме до цього свята пам’яті померлих кожний намагатиметься прибрати могили своїх рідних та близьких. Замість старих непотрібних та вицвілих квітів вони встеляться новими та яскравими букетами. Здебільшого не живими... 

Зважаючи на це, священики вже давно відводять чільне місце у проповідях про те, що не яскравими квітами потрібно встеляти могили, а йти до храму та щирою молитвою умиротворяти душу покійного, пише "ВолодимирМедіа".

Коментуючи тему штучних квітів, священик собору Різдва Христового Ігор Бігун наголосив, що для покійника найкращим подарунком є молитва.  Однак наш народ намагається з усіх сил та останніх грошей прикрасити могилу, тим самим помилково вважаючи, що це вкрай необхідно. Краще на могили принести живі квіти, а вінки – із ялинки. Адже кожний при житті полюбляв якусь квітку, яка росла біля хати. Тож нехай вона й надалі нагадуватиме про цю любов, тільки вже на могилі померлого.

Отець Ігор категорично проти штучних прикрас, бо створюючи красивий вигляд на декілька днів, пізніше створюємо собі великі проблеми. Вінки та букети розлітаються по кладовищу під час вітру, збираються гори сміття, які комусь потім потрібно десь дівати. Тому священик намагається у надто делікатній розмові із парафіянами донести своє бачення та думку. Звісно, кожний ладен його слухати чи ні, однак мертва квітка ніколи не зможе замінити живу пам’ять.

Вже базари Володимира-Волинського потихеньку перепрофільовуються під продаж штучних квітів, вінків... Асортимент як завжди вражає не лише різними кольорами, а й фактурою – від маленьких поодиноких квіток до великих букетів та кошиків. Та й ціни відповідно різноманітні. Однак жодна з них не посперечається із жвим барвінком, братиком, проліском, підсніжником, нарцисом або маргариткою.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024