У місті планують створити пункти прокату технічних засобів реабілітації та предметів догляду за літніми людьми

16 Березня 2017, 12:30
9785

Про це повідомила директор міського територіального центру соціального обслуговування Галина Борис під час свого звіту на черговому засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.

Окрім того пані Борис повідомила, що в планах на 2017 рік провести благоустрій території стаціонарного відділення, на що з бюджету розвитку виділено 141 тис. гривень.

Також було озвучено, що одним із пріоритетних напрямків роботи територіального центру на 2017 рік є виявлення одиноких, одинокопроживаючих громадян похилого віку, інвалідів, які потребують сторонньої допомоги, визначення їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні та забезпечення якісного надання соціальних послуг згідно стандартів.

До речі, за 2016 рік відділенням соціальної допомоги вдома виявлено та взято на облік 286 осіб, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з частковою втратою рухової активності та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком. 

Директор терцентру також наголосила, що підтримка інвалідів, людей похилого віку, які потрапили у складні життєві обставини, відбувається не тільки за кошти міського бюджету, а й за рахунок благодійництва. Завдяки співробітництву із благодійними організаціями, підприємцями міста і небайдужими його жителями, територіальним центром у 2016 році зібрано і видано допомоги одягом, взуттям, продуктами харчування, твердим паливом на суму 55 тис.грн.

У ході обговорення звіту очільника центру, отець Микола Гінайло, який, як благодійник, разом із німецькими колегами чимало допоміг місцевому терцентру, поцікавився чи проводиться інвентаризація майна, яке закупляється за бюджетні кошти та надходить від благодійників, і куди діваються засоби реабілітації та догляду, якими користувалися люди, що перебували у стаціонарному відділенні центру і померли. Мовляв, сьогодні навіть кулька для літніх людей вартує пару сотень гривень, тому з таким майном слід бути обачнішими, облікувати його і раціонально використати. 

Директор терцентру повідомила, що весь інвентар і засоби догляду використовуються раціонально і же найближчм часом буде проведена його інвентаризація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024