Сестер-прикордонниць, яких підозрюють у вбивстві новонародженої дитини, відпустять під домашній арешт

20 Травня 2020, 11:00
Вбивство 7675 Джерело: Фото ілюстративне
Вбивство

Сестер з міста Устилуг, яких підозрюють у вбивстві новонародженої дитини, відпустять під домашній арешт.

Про це Район.Володимир-Волинський стало відомо з власних джерел.

Рішенням Ковельського міськрайонного суду від 18 травня 2020 року підозрюваних у вбивстві відпустили з-під варти.

Поки триває досудове слідство сестри знаходитимуться під домашнім арештом.

Нагадаємо, уродженка села Чорників, Володимир-Волинського району, яка працювала інспектором прикордонної служби, домовилася з сестрою зберігати у таємниці її вагітність. Після фізіологічних пологів вони домовились заподіяти новонародженій дитині смерть, щоб приховати факт народження малюка.

Про вагітність прикордонниця нікому окрім сестри не повідомляла, на медичний облік не стала, не інформувала керівництво про зміни фігури.

У період з 9.00. 28 липня по 9.00 29 липня виконувала наказ на охорону державного кордону України на відділу прикордонної служби «Амбуків» у наряді «чергова підрозділу».

Коли вночі під час чергування почула сильні болі в животі, зрозуміла що почала народжувати, і випила знеболюючий спазмолітичний лікарський препарат «Дротаверин».

Коли приїхала з чергування додому, їй сестра вколола «знеболюючого лікарського засобу «Кетанов» для полегшення перебігу пологів».

29 липня близько 11 години прикордонниця «народила в антисанітарних умовах доношену та життєздатну дитину (дівчинку), вагою 4 140 грам. Пуповину перервала та умисно не перев`язала, бажаючи настання смерті дитини».

Після цього породілля завдала дитині «удару по лівій тім`яно-скроневій ділянці голови, внаслідок чого відбувся радіальний перелом лівої тім`яної кістки та обмежено-дифузний крововилив під м`якою мозковою оболонкою в ділянках тім`яних звивин лівої півкулі мозку з вогнищем деструкції в речовині мозку (закрита черепно-мозкова травма), що відноситься до тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння».

Сестра породіллі «загорнула живу, життєздатну, доношену, новонароджену дитину в поліетиленовий пакет чорного кольору і коврик коричневого кольору та закопала на сусідній земельній ділянці, внаслідок чого остання померла».

Читайте також: На Володимирщині дівчина народила дитину, спакувала в коробку і закопала на городі

«Смерть дитини настала внаслідок асфіксії зумовленої механічними факторами, а саме: закриттям дихальних шляхів тканиною, поліетиленовим пакетом та здавленням тіла землею», – йдеться в ухвалі.

Суд продовжив підозрюваній прикордонниці тримання під вартою на шістдесят днів, починаючи з 13 грудня 2019 до 10 лютого 2020 року.

Триває судове слідство. Підозрюваним – породіллі та її сестрі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Читайте також: Устилужанці, яка закопала на городі новонароджене дитя, світить 5 років ув'язнення

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024