Сестри з Устилуга, підозрювані у вбивстві немовляти, під домашнім арештом

21 Травня 2020, 19:00
1974

Сестер-прикордонниць з Устилуга, яких підозрюють у вбивстві новонародженої дитини, відпустили під домашній арешт.

Про це розповіла речниця військової прокуратури Західного регіону України Юлія Галущак, – повідомляє Суспільне.Волинь. 

Зі слів речниці, прокурори клопотали про тримання жінок під вартою, проте суд вирішив інакше.

«18 травня суд врахував усі обставини і змінив міру запобіжного заходу на більш м’який, саме на цілодобовий домашній арешт. На обвинувачених – в обов’язку носити електронний засіб контролю. Судовий розгляд триває, про рішення буде повідомлено згодом», – зазначила вона.

Нагадаємо: в липні в Устилузі знайшли мертвою новонароджену дитину. У її вбивстві підозрюють 20-річну прикордонницю, а також її сестру. 29 липня прикордонниця у дворі власного будинку народила дитину. Жінка умисно не перев’язала пуповину власної дитини та вдарила новонароджену дівчинку по голові. Як наслідок – дитина отримала закриту черепно-мозкову травму. Разом із сестрою жінка помістила ще живу травмовану дитину в поліетиленовий пакет та закопала на городі. Двом жінкам повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства малолітньої дитини, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. 2, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України). Личаківським районним судом міста Львова підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

«У разі доведення вини, підозрюваним – породіллі та її сестрі – загрожує від 10 до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі», – додала Юлія Галущак.

Читайте також: На Володимирщині дівчина народила дитину, спакувала в коробку і закопала на городі

 Устилужанці, яка закопала на городі новонароджене дитя, світить 5 років ув'язнення

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024