Володимирчани майже два тижні чекають результати ПЛР-тестування

01 Червня 2020, 15:15
Коронавірус 1400
Коронавірус

У Володимирі-Волинському та районі на ранок першого червня виявили 51 випадок захворювання на коронавірус, з яких 6 – за крайню добу.

Усього на COVID-19 захворіло 24 мешканці міста, 27 – з району. Такі дані оприлюднив під час засідання міської комісії ТЕБ і НС санітарний лікар Валерій Онищук, інформує БУГ.

Крім того,  більше 200 зразків відібрано на ПЛР-дослідження і по них ще немає результатів. Результати тестів надходять із затримкою у майже два тижні.

За словами головного лікаря «первинки» Катерини Чубок, всього відібрано 420 зразків для ПЛР-тестування. Отримано лише 184 результати.

«Якби ми мали результати ПЛР-досліджень через два дні, то можна було би говорити про оцінку ситуації. 10 результатів, що отримали у вихідні, були відібрані ще 19 травня», – зазначила Катерина Чубок.

Як розповіла керівник КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяна Ващук, наразі 15 володимирчан госпіталізовані, 11 з них знаходяться в інфекційному відділенні.

«Я так вважаю, що ми будемо мати показник не нижчий мінімум 250 осіб, найменший, який мав би бути на сьогодні. Наразі є більше 250 експертних повідомлень. По місту встановлено діагнози: 24 місто і 27 район. По підприємствах найбільше хворих на птахофабриці, є підозри і по інших підприємствах, в тому числі, що стосується працівників загальноосвітніх шкіл. Одна чи дві підозри є по дітях. Я не можу сказати, чи буде підтверджено діагноз, але підозра є», – підсумував Валерій Онищук.

Було озвучено, що коронавірус виявлений у селах району: Сусваль, Свійчів, Охнівка, Білин, Зимне, Зоря, Новосілки та інші. Майже у всіх селах – хворі. У Хобултові – підозри.

В області, як повідомляв раніше Онищук, за добу можуть провести 150 ПЛР-тестів. Це є надто мало, щоб вчасно встановити правильний діагноз. Через це черга на тестування на коронавірус розтягнулася на два тижні.

Нагадаємо, вранці 1 червня Волинська ОДА повідомляла про 47 випадків коронавірусу у місті та районі.

Читайте також: На Володимирщині зареєстрували нові випадки захворювання на COVID-19

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024