Другокласник із Володимира бере участь у Всеукраїнському арт-перфомансі

23 Березня 2017, 08:00
11198

Андрійко Асмолков, учень другої одинадцяти річки, цьогоріч, навесні, ледь встигав поганяти м’яча з друзями. І все тому, що активно готувався до участі у Всеукраїнському фестивалі «Великодня писанка 2017». Його диво-писанка, із якою він бере участь у фестивалі, дещо менша ростом за нього, проте яскрава, віршована та дивовижна.

Задум організаторів щорічного фестивалю «Великодня писанка» досить простий, але водночас – оригінальний. Вони виготовляють більше півтисячі величеньких пасхальних яєць (зі склопластику, авторська 900 мм на 600 мм, традиційна та дитяча 740 мм на 540 мм ), але не розмальованих. А майстри-художники, які зголосяться брати участь у акції самотужки і на власний розсуд їх розпишуть-розмалюють. Потім усі ці писанки за тиждень до Великодня встановлюють на Софіївській та Михайлівській  площах у Києві, а пізніше ці витвори українських майстрів вирушають у турне. Ці диво-писанки мають змогу побачити у інших великих містах України, а також у Грузії, Польщі, Нідерландах.

У минулому році свої писанки на цей фестиваль готували викладачі місцевого педагогічного коледжу ім.А.Ю.Кримського Валентина Залуніна, Леся Мартинюк та Оксана Білик. Цьогоріч до художниць приєдналося ще кілька чоловік.

Серед них і викладач педколеджу Тетяна Асмолкова разом із своїм сином школярем Андрійком. Мама з сином узялися розмальовувати дві писанки. Одна в номінації «авторська», інша – «дитяча».

- Він у мене спортивний хлопець та на додачу ще й дуже творчий, - розповідає Тетяна. -  Я йому розповіла про цей фестиваль і запропонувала розмалювати свою писанку. Андрійко охоче погодився. Ми тоді зареєструвалися, дочекалися своїх писанок, і лише кілька днів тому приступили до роботи. Працювали всі вихідні, потім по пару годин після навчання і роботи і – писанка Андрійка вже готова. Мені залишилося кілька днів щоб доопрацювати свою.

Тетяна розповіла, що над дизайном дитячої писанки працювали обоє з сином. Спочатку склали вірш, потім попрацювали над композицією, а згодом – над дизайном писанки.

- Там є усе, що уособлює щасливу дитину в щасливій родині, - каже мама хлопчика. – Віршовані рядки, долоньки всіх членів родини (навіть домашніх улюбленців!), різні символи, що асоціюються із нашою країною.

Родина Асмолкових планує цьогоріч провести Великодні свята у столиці. Кажуть, свої писанки відшукають серед сотень інших, сфотографуються на їх фоні, можливо, познайомляться із іншими майстрами, що взяли участь у цьогорічному фестивалі.





Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39