Громадська рада: треба посилити боротьбу з торгівлею алкоголем у нічний час

24 Березня 2017, 15:00
9623

Учора відбулося чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради.

На порядок денний було винесено кілька важливих питань. Почали з організаційних моментів: провели заміну в складі громаради та виключили одного з її членів.

Далі мешканець міста Андрій Кандиба закликав членів громадської ради підтримати два звернення (до голови Волинської облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів Волинської ОДА, Волинської філії служби автомобільних доріг та до прем’єр-міністра України, міністра інфраструктури України та керівника Служби автомобільних доріг) з проханнями звернути увагу на жахливий стан доріг у Волинській області, особливо таких ділянок, як Володимир-Волинський-Нововолинськ, вулиця Зимненська у Володимирі-Волинському, Устилуг-Володимир-Волинський та інших.

Подібне звернення Андрій Кандиба планує винести на розгляд громадських рад інших міст та районів.

Під час розгляду питання про Статут міста члени громадської ради вкотре відзначили, що це – основний документ міста, його конституція, яка регламентуватиме всі сфери життя Володимира-Волинського. Проте, було правильно підмічено, що, хоча робота над Статутом ведеться уже не перший місяць, члени ради не внесли до документу жодних пропозицій. А тому до наступного засідання члени громадської ради, за їхніми словами, зобов’язуються ретельно опрацювати проект Статуту міста та внести свої доповнення, пропозиції та зауваження.

Ще одне питання, яке породило чимало дискусій на цій робочій зустрічі, було питання торгівлі алкоголем у Володимирі-Волинському в нічний час, попри заборону торгівлі алкоголем з 22 до 8 години, прийняту депутатами Володимир-Волинської міської ради ще 19 червня 2015 року. Контроль за виконанням цього рішення міської ради здійснює поліція, однак в місті є чимало закладів, які цю заборону відкрито ігнорують.

- Притягнення до відповідальності відбувається лише на підставі протоколів поліції, – пояснила Оксана Субицька, начальник управління економічного розвитку та інвестицій міськвиконкому. – Так, у 2016-році на адмінкомісії було розглянуто шість протоколів за фактом порушення заборони, і притягнуто до відповідальності п’ять продавців міських закладів торгівлі. 

Проте, як відмітив голова ради з питань молодіжної політики та депутат міської ради Максим Клим’юк, це не налякало ні продавців, ні підприємців, бо в нічний час у місті й досі торгують.

- Якщо вночі проїхатись містом, то я впевнений,  побачимо як біля магазинів, що працюють цілодобово, люди створюють додаткові «бари», просто на капотах автівок чи на вулиці, по кутках. Здебільшого, це молоді люди… Ми разом із представниками поліції проводили рейд, і, повірте, спиртним вночі торгують у більшості  магазинів, які працюють в нічний час, - додав голова молодіжної ради.

При цьому депутат зауважив, що важелі впливу на підприємців – власників цих закладів торгівлі та продавців дуже обмежені, а тому запропонував створити робочу групу, до якої ввійдуть і члени громадської ради, для зустрічей із підприємцями, правоохоронцями та представниками міської влади, що дасть можливість знайти шляхи розв’язання проблеми.

На наступному засіданні громадської ради, яке відбудеться орієнтовно наприкінці квітня, члени ради хочуть обговорити питання прибирання вулиць міста і стан пасажирських перевезень у Володимирі-Волинському.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024