Євросоюз продовжив заборону на в'їзд іноземців після 15 червня

08 Червня 2020, 19:25
Кордон 1261
Кордон

Країни Європейського Союзу вирішили продовжити обмеження після 15 червня на в'їзд громадян третіх країн, в тому числі й українців.

Про це заявила єврокомісар Ілва Йоханссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє Європейська правда.

«Серед міністрів була сильна підтримка того, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів», – сказала Йоханссон.

За її словами, Єврокомісія рекомендувала завершити обмеження на перетин зовнішніх кордонів ЄС 15 червня, коли закінчується термін заборони, але майже всі країни-члени підтримали коротке продовження закриття кордонів.

«Це означає, що обмеження на зовнішніх кордонах залишаться до кінця червня і я вважаю, що ми повинні розглянути питання про скасування на початку липня», – сказала єврокомісар.

Щодо критеріїв, для яких країн і коли відкривати кордони, найближчими днями продовжаться консультації між Єврокомісією та країнами-членами. Також єврокомісар Ілва Йоханссон зазначила, що повне функціонування Шенгенської зони відновиться до кінця червня.

Читайте також: Кожен п'ятий українець в Польщі отримує від 21 злотих за годину

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024