Пункти пропуску «Угринів-Долгобичів» та «Устилуг-Зосін» не функціонують через обмеження польської сторони

13 Червня 2020, 12:10
Пункт пропуску 2873
Пункт пропуску

Держприкордонслужба України не обмежує пропуск на кордоні з Польщею.

Щодо необхідності припинення чи обмеження пропуску Держприкордонслужба не отримувала жодних рішень вищих органів влади (в компетенцію яких входить прийняття таких рішень), інформує Державна прикордонна служба України у фейсбуці.

Навпаки, з 20 травня (Розпорядженням Уряду від 20.05.2020 № 589-р) українська влада прийняла додаткове рішення про поновлення роботи низки пунктів пропуску на додачу до тих, що функціонували, в тому числі: на кордоні з Польщею – 6, Словаччиною – 2, Угорщиною – 4, Румунією – 7 та Молдовою – 46, для морського сполучення – 1.

На даний час функціонує більше 170 пунктів пропуску з різними видами сполучення.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею  функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення: «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Хребенне» та «Ягодин - Дорохуськ», а також пункт пропуску «Шегині-Медика» - для пішоходного сполучення.

Однак деякі інші пункти пропуску, відкриті з українського боку, не функціонують через обмеження, введені суміжною стороною. Держприкордонслужба України готова розпочати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску «Смільниця-Кросценко», «Угринів-Долгобичів», «Грушів-Будомеж» та «Устилуг-Зосін» одразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск.

Читайте також: На Волині відновлюють роботу міжнародні пункти пропуску

11 березня ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу. В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу .

Читайте також: Шенген і безвіз в умовах пандемії: як коронавірус змінює правила перетину кордонів

Україна закриває пункти пропуску «Устилуг» та «Угринів» – уряд

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024