Володимирські перевізники просять відновити у місті рух громадського транспорту

16 Червня 2020, 13:30
Маршрутки у Володимирі 2977
Маршрутки у Володимирі

У Володимир-Волинській міській раді відбулася зустріч міського голови Петра Саганюка з представниками перевізників міста.

Перевізники кажуть, що понесли великі збитки і просять відновити рух громадського транспорту, який був призупинений через карантин, інформують на сайті міської ради.

На зустрічі було озвучено, що без заробітної плати тривалий час залишаються і водії маршруток, яким нічим годувати власні сім’ї, тому просять відновити роботу громадського транспорту. З цим проханням вони прийшли під міську раду. 

Про ситуацію, в якій опинилися, люди розповіли міському голові Петру Саганюку. Багато водіїв звільнилися. У кожного підприємця є кредити, податки та інші зобов’язання, тому сьогодні вони загнані у глухий кут.

Натомість перевізники, які продовжують здійснювати перевезення по області, проїжджаючи через місто, регулярно зупиняються на зупинках громадського транспорту з метою посадки та висадки пасажирів, на що просять звернути увагу підприємці.

Очільник міста наголосив, що готовий підтримати перевізників, однак попросив розуміння з їхнього боку. Щоб послабити карантинні умови, передусім, повинна стабілізуватися епідемічна ситуація в місті. Станом на  16 червня рівень захворюваності у Володимирі-Волинському та районі високий, інцидентність становить 22 при допустимій нормі не вище 12. 

Крім того, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється не одноосібно посадовцями виконкому міської ради, а на підставі рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням епідситуації в області.

Так, скасувати деякі послаблення протиепідемічних заходів на території Волині вирішили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 4 червня. 

Читайте також: На Володимирщині зупинять рух громадського транспорту

На зустрічі було озвучено, що на сьогодні міська влада робить усе можливе для припинення поширення пандемії та очікує рішень уряду, регіональної комісії ТЕБ і НС щодо організації роботи громадського транспорту та інших можливих карантинних послаблень. Якщо такі дозволи будуть, то влада готова йти назустріч перевізникам та відновлювати громадський транспорт.

Враховуючи звернення водіїв та неодноразові усні звернення громадян, міський голова Петро Саганюк надіслав лист голові облдержадміністрації з проханням розглянути питання відновлення пасажирських перевезень у місті Володимирі-Волинському в режимі маршрутного таксі.

Як зазначається, у разі його відновлення перевізники зобов’язуються дотримуватись тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом на період карантину, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському починаючи з другого червня почали курсувати маршрутки.

Вже 4 червня у Володимирі-Волинському відновлено пільгове перевезення пільгових категорій громадян в кількості, що не перевищує кількості сидячих місць.

Проте від 6 червня через складну епідемічну ситуацію та згідно з рішенням Волинської регіональної комісії ТЕБ та НС пасажирські перевезення громадським транспортом у місті були скасовані.

Читайте також: У Володимирі-Волинському карантин продовжили до 22 червня




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024