У Волинській області працюють над запобіганням пожеж в екосистемах

18 Червня 2020, 09:45
Пожежі 813
Пожежі

Україну очікує один з найскладніших пожежонебезпечних періодів через дефіцит опадів у зимовий та ранньовесняний періоди, які не можуть бути компенсовані влітку.

Про це заявили 16 червня під час засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у якій в режимі відеоселектору взяв участь голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, найвищий клас пожежної небезпеки очікують з другої половини червня до вересня місяця майже на усій території України. Адже, як повідомив директор українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, на сьогодні спостерігається тенденція до підвищення температури під час літнього і раннього осіннього періоду на фоні посилення посушливих явищ.

За останнє десятиліття тривалість посушливих періодів збільшилась на 10-15 діб у північно-західних областях та 40-45 у центральних та південних, що своєю чергою впливає на збільшення пожежонебезпечного періоду.

Тож головам обласних державних адміністрацій поставили завдання посилити на роботу з підготовки та реагування на такі загрози на місцевому рівні шляхом координації усіх без винятку органів влади для протидії пожежам в екосистемах.

Читайте також: Біля Старовойтового гасили пожежу сухої трави

Для прикладу, прозвучало вказівка у необхідності щоденного моніторингу за ситуацією, проведення патрулювання у місцях масового відпочинку населення та забезпечення готовності усіх сил цивільного захисту до можливого гасіння пожеж саме на початковому етапі їх виникнення тощо.

Так, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, по завершенню засідання державної комісії ТЕБ та НС, провів робочу нараду за участю представників управління ДСНС в області, лісового господарства, поліції та інших дотичних до порушеного питання служб, де обговорили проведення відповідної роботи на Волині.

Також очільник області поцікавився у рятувальників Волині чи забезпечені вони усім необхідним для безперебійної роботи у пожежонебезпечний період.

«Необхідно працювати на випередження, тому перш за все необхідно посилити профілактичну роботу. Впевнений, що всі служби чітко розуміють свої завдання та розуміють відповідальність за це. Разом із цим, не менш важливою залишається інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення про шкідливість спалювання сухостою та відповідальність за це» – резюмував нараду Юрій Погуляйко.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024