У сезон поливання володимирчани можуть платити більше за воду

17 Червня 2020, 19:15
935

У Володимир-Волинському управлінні водопровідно-каналізаційного господарства рекомендують споживачам встановлювати прилади обліку води.

Завдяки цьому у споживачів з`явиться можливість регулювати та вести облік свого водокористування, економити та впливати на розмір водоспоживання у власному будинку, інформують на сторінці управління у фейсбуці.

Відповідно до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, плата за воду, яка використовується для поливу присадибних ділянок, зелених насаджень та газонів, здійснюється споживачами відповідно до показників приладів обліку або норм водоспоживання.

У випадку відсутності приладу обліку води нарахування за послугу проводяться з розрахунку 6 літрів на добу на 1 м2 площі поливу, отже на місяць на полив 100 м2 (1 сотка) 18 м3, на рік 54 м3 (відповідно до таблиці А.1 додатка «А» до ДБН В.2.5 -64:2012 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди. Основні положення проектування»).

Поливний сезон триває з травня по липень включно, але в зв’язку з великим нарахування в даний період кількість кубів розділена на 12 місяців.

У разі надання абонентом технічної документації на земельну ділянку (технічного паспорта) в абонентський відділ та обстеження земельної ділянки контролером абонентського відділу УВКГ, площу поливів буде відкореговано та зроблено перерахунок.

Для уникнення непорозумінь в розрахунках УВКГ рекомендує споживачам встановлювати прилади обліку води.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024