Володимирчан просять бути пильними і «зливати» всіх, хто нелегально торгує підакцизним товаром

29 Березня 2017, 14:00
9701

У Володимирі-Волинському посилюють роботу з контролю за обігом підакцизних товарів.

Як інформує начальник Володимир-Волинської ОДПІ Ольга Ліщинська, на території громади міста триває масова незаконна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Найбільш поширені точки масового продажу в місті знаходяться за наступними адресами: вул. 20-го липня 8А; вул. Устилузька, вул. Академіка Глушкова та Драгоманова.

Завдяки активній громадянській позиції жителів міста Володимир-Волинська ОДПІ отримує звернення громадян з проханням вжити заходи щодо припинення незаконної торгівлі підакцизними товарами.

Однак, на сьогоднішній день Володимир-Волинська ОДПІ не має повноважень для оперативного і якісного втручання та блокування нелегальної торгівлі.

Так, з 1 січня 2017 року за районними податковими інспекціями закріплено функції по обліку платників податків, об’єктів оподаткування та надання сервісних послуг. Таким чином, ОДПІ наділена повноваженнями лише моніторингу об’єктів оподаткування на території громади та проведення масово-роз’яснювальної роботи.

Разом з тим податківці зазначають, що збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів є кримінальним злочином та підпадає під дію статті 204 Кримінального кодексу України : «незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою».

Пунктом 134 закону №1797-VIII від 21 грудня 2016 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» виключено розділ XVIII² «Податкова міліція» з Податкового кодексу України, тобто на сьогоднішній день, правові підстави для діяльності податкової міліції юридично не врегульовані, про що свідчить численна судова практика, якою слідчим податкової міліції відмовляють у проведенні слідчих та оперативних дій.

Таким чином, єдиним органом, який наділений повноваженнями ефективного та своєчасного реагування на незаконну торгівлю підакцизними товарами є Національна поліція включно з її територіальними органами.

Враховуючи масовість нелегальної реалізації підакцизних товарів та з метою оперативного реагування на незаконну торгівлю, податківці просять громадян напряму звертатись до ГУ Національної поліції у Волинській області.

Додатково в ОДПІ повідомляють, що звернення, адресовані Володимир-Волинській ОДПІ, будуть переадресовані до ГУ Національної поліції у Волинській області та в інформаційному порядку до ГУ ДФС у Волинській області, що безпосередньо вплине на своєчасність реагування.

Шановна громадо м. Володимира-Волинського, якщо Ви володієте інформацією про реалізацію та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просимо Вас звертатись з заявами про злочин до ГУ Національної поліції у Волинській області або його територіальних відділень.

 

Коментарі
30 Березня 2017, 03:07
Основним постачальником лівих цигарок та горілки є Молдаванка з Ковеля.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024