Устилуг: невдалий жарт змусив рятувальників виїхати на пожежу… якої не було

29 Березня 2017, 14:30
Фото ілюстративне 9753
Фото ілюстративне

Повідомлення про те, що в Устилузі горить будинок, надійшло кілька годин тому у Володимир-Волинський відділ ДСНС.

Одразу на місце події виїхали рятувальники. Та коли прибули за вказаною адресою, виявилось, жодного підпалу не було. Стало зрозуміло, що хтось невдало пожартував.

На місце події також прибула карета швидкої допомоги.

Чи понесе за це відповідальність цей горе-жартівник – дасться знати.

Рятувальники вкотре вкотре звертають увагу громадськості на те, що подекуди, навіть невеличкий жарт може обернутися для людини великими проблемами, як у законодавчому, так і моральному плані. Доки спеціальні служби та поліція реагує на хибні виклики і віддають максимальні сили аби надати допомогу тим, хто по суті її не потребує, їхня підтримка реально може знадобитися конретній людині.

Окрім того, слід не забувати, що завідомо неправдивий виклик рятувальників, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб — тягне за собою накладення чималого штрафу, а подекуди й кримінальну відповідальність.

Рятувальники також, користуючись нагодою, нагадують і закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків! Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. Крім того, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024