У Рожищенському суді розглядають справу де фігурує володимирська суддя Надія Пікула

30 Березня 2017, 07:30
13198

У Рожищенському районному суді розглядають справу про адмінправопорушення пов'язане з корупцією в якій фігурує суддя Надія Пікула. 

Представники національної поліції склали два протоколи відносно голови Володимир-Волинського суду Надії Пікули, яка розглядала справи, де представником однієї зі сторін був її зять, адвокат Роман Рудись.

Обвинувачення представляв прокурор Леонід Сасюк, - пише Район.Рожище .

Він, зокрема, зазначив, що Пікула повинна була повідомити про конфлікт інтересів у Раду суддів України, або ж заявити самовідвід. Оскільки цього не було зроблено щонайменше у двох судових процесах, на які і спирається слідчий у протоколі, то таким чином вона порушила Закон України «Про запобігання корупції», «Про судоустрій і статус суддів» і Кодекс суддівської етики.

Натомість Надія Пікула спочатку вимагала підтвердження того, що у 2016 році (саме тоді розглядалася одна із справ, про які йдеться у протоколі) Роман Рудись був членом її сім'ї і проживав разом з нею. Згодом вона запитала прокурора Сасюка, у чому власне полягає корупційне діяння? Адже, за словами служительки Феміди, вона в одному з випадків відмовила у клопотанні, яке подавав її зять Рудись.

Прокурор наголосив, що не йдеться про реальну вигоду. Якби таке було виявлено, то Надію Пікули притягали б до кримінальної відповідальності, а в даному випадку йдеться про адмінправопорушення пов'язане з корупцією.

Згодом Пікула намагалася довести, що Роман Рудись, хоч і був представником однієї зі сторін у справі, яку вона розглядала, проте не був учасником процесу, адже не з'явився на засідання і подав клопотання розглядати справу без його присутності. «Він не був учасником процесу, а просто надавав правову допомогу стороні. Всі знають, що він мій зять і я про це казала», - каже Пікула.

Окрім того, під час засідання Надія Пікула повідомила, що не підписувала адмінпротоколу, адже на час візиту співробітників поліції була зайнята справами. Зі змістом протоколу вона ознайомилася лише тоді, коли він надійшов на адресу Володимир-Волинського суду. Вона також апелювала до того, що представники Прокуратури і Поліції не наділені повноваженнями складати протоколи відносно суддів.

Таким чином прокурор Леонід Сасюк заявив клопотання викликати у судове засідання представника поліції, який складав протокол.

Головуючий у справі суддя Рожищенського районного суду Іван Сіліч задовольнив дане клопотання, а також заявив про необхідність витребувати звукозапис судового засідання в одній зі справ, аби з'ясувати, чи повідомляла Пікула учасників процесу про те, що адвокат Роман Рудись її зять.

Наступне судове засідання у справі про адмінправопорушення вчинене Надією Пікулою відбудеться 11 квітня.



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024