Перспективи децентралізації обговорили на форумі представники місцевого самоврядування з усього Прибужжя

30 Березня 2017, 17:00
9682

У місті відбувся Форум «Децентралізація – шлях до розвитку громад», ініційований народним депутатом України Ігорем Гузем.

Участь у роботі Форуму бвзяло понад 100 учасників місцевого самоврядування, серед яких - польські гості, фахівці з міністерства, сільські голови, голови ОТГ, медіа.

У рамках Форуму «Децентралізація – шлях до розвитку громад» презентували можливості для розвитку громад, серед яких – спеціальні фонди державного бюджету, міжнародні фонди та організації.

Виконавчий директор фонду Ігоря Гузя «Прибужжя», Борис Карпус анонсував початок третього етапу конкурсу міні-грантів «Крок назустріч», що допомагає втілювати цікаві ініціативи людей щодо розвитку громад. Стартує конкурс 20 квітня.

Виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування, Валентина Степюк наголосила, що «громадам не потрібно затягувати із реформою децентралізації, адже чим раніше буде створена ОТГ, тим більше можливостей вона матиме для розвитку».

Експерт з регіонального розвитку програми U-LEAD, Петро Гоцалюк підкреслив, що «ключовим моментом розвитку громад є їх стратегія в роботі», також пояснив як створюється індустріальний парк.

Голова ГЦ «Ділові ініціативи», Галина Васильченко розповіла учасникам форуму про зовнішні джерела фінансування та міжнародне донорство. «Довіра і співпраця між людьми в громаді є важливою, адже так вони мають більшу можливість отримати грантові кошти», - додала вона.

В рамках Форуму працювали тематичні секції щодо різних напрямів роботи об’єднаних територіальних громад.

Учасників заходу під час паралельних засідань чотирьох секцій обговорили актуальні проблеми децентралізації, які виникають до і після об’єднання, законодавче врегулювання земельних питань, водного та лісового фонду в громаді, питання створення ЦНАПів, а також реформування освіти, культури та охорони здоров’я.

Далі представники ЗМІ мали нагоду відвідати Зимнівську ОТГ та більш детально дізнатися про успішне впровадження реформи, оглянувши інфраструктурні об'єкти, і ознайомившись з роботою соціальних закладів у селах Зимне, Бубнів та Селець.

Нагадаємо, Форум «Децентралізація – шлях до розвитку громад» відбувається за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки громадської організації «Інтерньюз-Україна».






 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024