У Володимирі-Волинському відновлять рух громадського транспорту

22 Червня 2020, 17:30
Маршрутки у Володимирі 1968
Маршрутки у Володимирі

Починаючи з 23 червня у Володимирі-Волинському відновлюють пасажирські перевезення транспортом загального користування.

Відповідне рішення прийняли під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 червня, – інформують у міській раді.

Пасажирські перевезення транспортом у міському сполученні будуть здійснюватися за умов дотримання протиепідемічних вимог, зокрема:

  • Перевізником повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком роботи. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.
  • Слід забезпечити дотримання відстані між водієм та пасажирами не менше 1 метра та наявність фізичних бар’єрів (кабіна водія ізольована від салону, прозора пластикова перегородка між водієм та пасажирами тощо). Водії повинні використовувати респіратор або захисну маску.
  • Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску. Поруч з пасажирськими дверима має бути розміщене нагадування про необхідність використання засобів індивідуального захисту для користування пасажирським транспортом.
  • Перевезення пасажирів здійснюватиметься в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу.
  • У кожному транспортному засобі повинно бути забезпечене інформування пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби COVID-19 доступним способом, зокрема оголошення в салоні, наочна інформація тощо.
  • Перед кожним рейсом проводиться вологе прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, у тому числі місць контакту рук пасажирів (поручні, місця сидіння тощо). За можливості біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. За сприятливих погодних умов рекомендовано здійснювати перевезення при відкритих вікнах.

Нагадаємо, 16 червня у Володимир-Волинській міській раді відбулася зустріч міського голови Петра Саганюка з представниками перевізників міста, які просили відновити рух громадського транспорту, що був призупинений через карантин.

Враховуючи звернення водіїв та неодноразові усні звернення громадян, міський голова Петро Саганюк надіслав голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку лист з проханням розглянути питання відновлення пасажирських перевезень у місті Володимирі-Волинському в режимі маршрутного таксі.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському починаючи з другого червня почали курсувати маршрутки.

Вже 4 червня у Володимирі-Волинському відновлено пільгове перевезення пільгових категорій громадян в кількості, що не перевищує кількості сидячих місць.

Проте від 6 червня через складну епідемічну ситуацію та згідно з рішенням Волинської регіональної комісії ТЕБ та НС пасажирські перевезення громадським транспортом у місті були скасовані.

Читайте також: У Володимирі-Волинському карантин продовжили до 22 червня

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39