Володимир: чергове підвищення тарифів у маршрутках відміняється

31 Березня 2017, 12:00
9565

В останній день березня у міській раді відбулося підсумкове засідання щодо вивчення ситуації із підвищенням тарифів на міські перевезення.

На робочу зустріч були запрошені перевізники, що обслуговують міські маршрути, представники управлінь та відділів міськвиконкому, місцеві медійники.

«Ми завершили роботу по обстеженню пасажиропотоків у маршрутках, які здійснюють перевезення пасажирів по місту.
У робочій групі працювало 16 чоловік, крім спеціалістів міськвиконкому з різних відділів долучився депутат міської ради Ярослав Жук. Обстежили маршрутки по 10 маршрутах (на інші 6 маршрутів просто не вистачило сил і часу). Шкода, що так ніхто із активістів і не долучився до цієї роботи. Щодо коефіцієнту пасажиромісткості, то в цілому він перевищив той показник, який був заявлений у тарифах, однак у окремих випадках він був нижчим», - проінформувала присутніх заступник міського голови Лариса Кулікова.

Отож, наголосила заступник мера, обгрунтувавши окремі складові тарифу дійшли спільної думки - обгрунтовані підстави для підвищення тарифу по перевезенню пасажирів по місту до 3 грн. 50 коп. відсутні. 

Далі присутні мали нагоду озвучити свої пропозиції та зауваження щодо роботи перевізників.

Лунало чимало зауважень стосовно інтервалу руху маршрутних таксі. Зокрема, депутат Ярослав Жук зауважив, що на його думку, необхідно змінити інтервал руху маршруток на вулицях Устилузькій та Луцькій, позаяк частота руху маршруток на Луцькій набагато більша ніж в напрямку Устилузької вулиці. Говорили також про дотримання графіку руху маршруток та обладнання інформаційних табличок з графіками на зупинках міста.

Натомість перевізники також озвучили свої претензії стосовно поганого дорожнього покриття та необлаштованих заїзних карманів на зупинках,  відсутності дорожніх знаків. Також перевізники зауважили, що дослідження робочої групи є актуальним лише в зимово-весняний період, коли через низьку температуру та негоду чимало людей користується громадським транспортом. Отож, в результаті було вирішено провести ще одне подібне дослідження в липні.




Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024