Про пожежі в районі, доступні ліки та посівну, - йшлося на нараді в райдержадміністрації

03 Квітня 2017, 19:00
9237

Щопонеділкова оперативна нарада у райдержадміністрації традиційно пройшла під головуванням Наталії Василець.

Завідувач сектором з питань цивільного захисту Юрій Ліщук доповів про те, що кілька пожеж трапились минуло тижня у районі. Зокрема більшість із них стались у суботу. Так, у Шистові «червоний півень» господарював біля газорозподільної станції. У Білині горіла прибудова молочного блоку ТЗоВ «Прогрес», а в Коритниці палала житлова будівля. Підпал трави зафіксували біля озера Лісного. Загалом причиною вогняного лиха є суха трава, яку хтось, чи то навмисно, чи ненароком підпалює.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук повідомив, що весняно-польові роботи у районі – у самому розпалі. Їм  сприяють теплі погодні умови. Закінчують сіяти ярові культури, вже почали цукрові буряки, на черзі – кукурудза.

Йшлося на оперативці й про видачу безкоштовних ліків за програмою «Доступні ліки», яка передбачає реімбурсацію, тобто адресне відшкодування державою вартості ліків для хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму й цукровий діабет II типу.  Видаватимуть їх з 4 квітня у «Фітоаптеці», що на вулиці Ковельській, з якою вдалося підписати договір. Наразі вирішується питання співфінансування процедури відшкодування. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024