Володимирський педколедж співпрацюватиме з університетом Лесі Українки

10 Липня 2020, 13:00
2134

Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось і директор Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського Микола Савельєв домовилися про співпрацю.

Угоду про співробітництво двох навчальних закладів підписали 9 липня у Володимирі-Волинському, інформують на офіційному сайті вишу. 

На початку зустрічі делегація Лесиного вишу на чолі з ректором Анатолієм Цьосем та представники коледжу обговорили всі можливі варіанти взаємовигідної співпраці двох закладів. Інтереси СНУ імені Лесі Українки разом з очільником вишу представляли проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, проректорка з навчально-виховної роботи та комунікацій Наталія Благовірна, декан факультету культури Віталій Охманюк, завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дмитро Авраменко.

Загалом сторони домовились про співпрацю в таких напрямах:

– організація, проведення й участь у спільних науково-практичних конференціях, симпозіумах, виставках, пленерах, семінарах, концертах та інших заходах;

– організація спільних методичних семінарів для розробки та узгодження навчальних програм і планів;

– обмін науковцями, викладачами та фахівцями для реалізації спільних проєктів і програм та науково-педагогічне стажування викладачів, наукове керівництво (консультування, рецензування) дисертаційними, магістерськими і дипломними роботами;

– читання спецкурсів викладачами обох Сторін;

– обмін досвідом щодо використання нових інформаційних технологій у навчальному та науковому процесі, обмін студентами задля проходження запланованих практик;

– знайомство з роботою молодіжних організацій навчальних закладів;

– підготовка спільних проєктних заявок для отримання фінансування від національних та міжнародних фондів;

– обмін виставками творів мистецтва і студентської творчості, художньої самодіяльності окремих творчих колективів;

– продовження навчання випускників Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Ю. Кримського у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

«Я дуже дякую, що ви зайшли час зустрітися, бо найбільшою проблемою є відсутність  комунікації, тому її потрібно налагоджувати і ні в якому разі не втрачати. Для нас це важлива робота, бо для нас головне – діти та якість освіти, а ваш заклад завжди славився і зараз славиться своїми випускниками», – сказав Анатолій Цьось очільнику Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського.

Микола Савельєв погодився, що співпраця між навчальними закладами необхідна:

«Зв’язок між закладами є. В нас дуже багато спільного. Ми минулого року святкували 80-річчя, ви цьогоріч святкуєте 80-річчя. І ваш, і наш навчальні заклади будуть святкувати 150-річчя з дня народження своїх патронів. І крім цього, є дуже багато спільного в діяльності закладів, тому співпраця необхідна».

Після обговорення варіантів співробітництва закладів освіти Микола Савельєв провів для гостей з Луцька екскурсію коледжем, показав роботи студентів, музей.

На завершення зустрічі очільники двох навчальних закладів офіційно закріпили все обговорене раніше, підписавши договір про співпрацю.

Читайте також: Волинських підлітків запрошують до участі в проєкті «Осінь на Плутоні»








 

Коментарі
11 Липня 2020, 02:27
У Володимирі-Волинському вже немає &amp;quot;педагогічного коледжу&amp;quot; (&amp;quot;педколеджу&amp;quot;), як написано в заголовку статті, а є &amp;quot;педагогічний ФАХОВИЙ коледж&amp;quot;. Коледж і фаховий коледж - зовсім різні типи освітніх закладів.<br/>&amp;quot;КОЛЕДЖ - заклад ВИЩОЇ освіти або структурний підрозділ університету, академії чи інституту, що провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям ступеня бакалавра та/або молодшого бакалавра, проводить прикладні наукові дослідження та/або творчу мистецьку діяльність&amp;quot; (Закон України &amp;quot;Про вищу освіту&amp;quot;, стаття 28, пункт 1).<br/>&amp;quot;ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ - заклад ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ освіти або структурний підрозділ закладу вищої освіти, іншої юридичної особи, що провадить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям фахової передвищої освіти, може проводити дослідницьку та/або творчу мистецьку, та/або спортивну діяльність, забезпечувати поєднання теоретичного навчання з навчанням на робочих місцях&amp;quot; (Закон України &amp;quot;Про фахову передвищу освіту&amp;quot;, стаття 31, пункт 1).
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024