У Володимирі-Волинському оцифрували пам’ятники та скульптури

14 Липня 2020, 12:00
1766

У Володимирі-Волинському  учні гімназії імені Олександра Цинкаловського реалізовують проєкт щодо оцифрування пам’ятників та скульптур міста.

Уже сьогодні завдяки QR-коду можна на місці отримати всю інформацію про 9 об’єктів княжого міста, інформують у міськраді.

Гімназисти згуртувалися в команду «КРОК» і взяли участь у всеукраїнському  проєкті «Відкривай Україну». В його рамках молодь почала реалізовувати і свій проєкт «Скульптури говорять…». Тепер мешканці й гості міста, ідучи біля скульптурних споруд у Володимирі, зможуть дізнатися інформацію про них за допомогою QR-коду.

Оцифрованими стали пам’ятники Володимиру Великому, Ярославу Осмомислу, Ярославу Мудрому та Всеволоду, Тарасу Шевченку, Данилу Галицькому, “Борцям за волю України”, скульптури Княжичам Данилу і Васильку Романовичам, «Мавка і Лукаш», «Скорботна мати».

Ідея використовувати QR-коди не нова, але раніше швидкість мобільного інтернету і кількість сучасних гаджетів у населення були не такими, як зараз. Тож сьогодні, кажуть молоді люди, саме час розширити традиційне розуміння таблички на пам’ятнику.

Для того, щоб втілити задум, гімназисти зібрали необхідну інформацію про кожен із об’єктів. Допоміг їм у цій справі науковий співробітник історичного музею ім.Омеляна Дверницького Богдан Янович.

До реалізації цікавої ініціативи долучились і представники виконавчого комітету міськради, зокрема заступник міського голови Лариса Кулікова та начальник відділу культури і туризму Роман Віслобоков

За фінансової підтримки відділу культури і туризму були виготовлені таблички з QR-кодами.

У гімназії переконані, що задум допоможе збагатити знання жителів та гостей про місто, а також зробить екскурсії цікавішими. Також учні звертаються до активних мешканців долучитися до опитування і дати відповідь на 7 питань. Опитування можна пройти тут.

Читайте також: Чи стане Волинь туристичною Меккою: декілька міркувань щодо формування стратегії розвитку регіону




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024